„Iubeste româneste” a fost genericul activitatii desfasurate la Colegiul National „Vasile Alecsandri” pe 24 februarie, sarbatorind ziua de Dragobete din dorinta de a readuce in atentie sarbatorile traditionale românesti, de a-i face pe tineri sa tina vie zestrea spirituala a românilor.

Prin scenete care au evocat specificul sarbatorii de a marca inceputul primaverii (coordonata de prof. Pompilia Postelnicu) si dialoguri folclorice, care au reactualizat poezia românesca de dragoste (prof. Oana Lupu), s-a creat atmosfera de traire emotinanta a sentimentului iubirii asa cum a fost, cum este si cum va fi mereu.

Un inedit concurs de interpretare, vocala si instrumentala, sub genericul „Cânta-ti iubirea” (coordonat de prof. Irina Negrea) a evidentiat talentul elevilor, care au fost „jurizati” prin aplauze de cei prezenti. Creatiile originale ale elevilor (coordonati de prof. Georgiana Marcu) au stat marturie pentru sensibilitatea ingenua a adolescentilor, iar dialogul dramatic inspirat din corespondenta inedita, inclusa in volumul „Dulcea mea Doamna, Eminul meu iubit” (coordonat de prof. Mihaela Stoean) a incununat aceasta pledoarie pentru iubire, singura care da sens vietii. Activitatea a fost coordonata de prof. Calina Stroe si s-a bucurat de participarea unui numar impresionant de elevi si profesori.

„Este o prioritate pentru colegiul nostru sa promoveze valorile nationale, traditiile si sarbatorile strabune, pentru ca astfel ceea ce este maret in creatia româneasca sa dainuie si sa se incadreze cu succes printre valorile europene si universale”, a declarat prof. Calin Boamba, directorul colegiului.

Mara Sechelariu, clasa a IX-a BPUBLICITATE