Aveti sperante mari de la noul presedinte, asa-i? Poate sperati ca va creste pensia, ca va scadea somajul, ca vor creste investitiile, ca se vor lungi autostrazile si nu vom mai fi ultimii in Europa. Poate ca se va reduce coruptia si DNA-ul nu va mai avea activitate. Poate chiar ati crezut promisiunile electorale si acum asteptati sa umble câinii cu covrigi in coada.

Câini avem. V-ati certat in ultimele saptamâni cu vecinul, cu parintii, cu fratele, cu sotia pe teme electorale? A meritat? Chiar credeti ca noul presedinte si guvernul pe care il va pune sunt ghioceii vestitori ai primaverii? Nu, absolut nu, un „nu” scris cu majuscule ingrosate, sa le vada si cel mai fanatic fan al competitorilor electorali.

Vom avea in continuare o Românie fracturata, a celor care stau cu mâna intinsa la ajutoare sociale, a celor care nu inteleg nimic din ce se intâmpla, a celor care nu au propriile convingeri, ci doar de imprumut de la televiziunile jegoase, fara sa fie capabili sa scoata din propria minte un rationament si sa-l sustina. Iar de cealalta parte, in minoritate, România celor care inteleg ce se intâmpla si au curaj sa reproseze, dar carora minerii de ieri, activistii de azi, le sadesc flori in gura ca sa le-o astupe.

PUBLICITATE

Ferice de cei optimisti si sa-mi fie scuzat pesimismul. Dar pentru schimbari este nevoie de o temelie solida, adica de mentalitate sanatoasa. Capitol la care suferim profund, iar leacul inca nu s-a inventat.

„Decât sa fiu mârlan, mai bine pierd alegerile!”. E una dintre putinele vorbe cu substanta rostite in aceasta campanie electorala mizerabila. Denota ceva ce ne lipseste, ceva ce nu ne caracterizeaza si se dobândeste prin multa educatie. Si apropo tot de pesimism, ce ar putea aduce bun aceasta tagma de baroni locali, singurii pentru care alegerile au fost semnificative din punct de vedere al bunastarii viitoare? Iar cel mai frustrant mi se pare faptul ca si „lupii tineri” din politica, asa cum le plase sa se alinte, le calca apasat pe urme baronilor, fara sa aiba dram de aplecare spre binele national, dar constienti ca doar prin politica se pot realiza material.

Acum, ca ne-am linistit, asteptam sa creasca pensia si leafa si sa scada somajul. Facem bilantul la alegerile din 2016. Mai mari sanse sunt sa câstigam la loto pâna atunci…


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ