Suntem elevii clasei I A “DELFINII JUCAUSI” de la Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” Bacau. Sarbatorile de iarna mobilizeaza fortele tuturor fie ca sunt parinti, bunici sau copii. Bucuria acestora se resimte toata luna decembrie. Am inceput cu globusoare, ghirlande, felicitari, desene, scrisorele. Multe atarna in clasa, se cocoata pe perdele, pe “derdelusul “ ferestrelor. Magia a crescut atunci cand, in sala de clasa, a poposit bradutul pe care, cu maini tremurande si sclipiri in priviri, l-am impodobit si l-am pus la loc de cinste .

Invatatoarea Clemansa Mauca isi aminteste ca scolarii dumneaei i- au spus adesea bradului cu hatrosenie “ – Baiete, ai fost cam obraznic, dac-ai ajuns la colt!”.

Zi de zi, integrat, glasurile cristaline au murmurat colinde, corzile chitarei s-au scuturat odata cu ele, cartile au fost luate cu asalt pentru a alege cea mai emotionanta poezie, povestioara. Munca , munca si iar munca, la scoala, dar si acasa.

PUBLICITATE

index

Dupa toate acestea, am initiat un proiect “ De Craciun, nu fi bun, …fii exceptional!” Am ales sa facem aceasta pentru elevii Scolii Nr.2 din Racaciuni. Fiecarui coleg i-am scris o felicitare, i-am pregatit un dar. Diana Capusa le-a zis colegilor: “ Nu uitati sa puneti carti! O carte este un dar, pe care il poţi deschide iar şi iar”,

Ieri, părinți și elevi, pe post de spiriduși ai lui Moș Crăciun, am dus colegilor noștri daruri de suflet. Peste 100 de copii au primit darul nostru de suflet. Erau marunti, sensibili, emotionati, adunati in sali de clase mici, frumos impodobite cu roadele trudei lor! Cu lacrimi în ochi, cu bucurie i-am urmărit, ne-am cântat unii altora după ce am făcut cunoștință. Cu dalbe flori și leru-i ler, lângă cetină de brad, ne-am unit glasurile! A fost cel mai bun prilej de a promova traditiile si obiceiurile poporului nostru cu privire la sarbatorile de iarna, comoara de nepretuit mostenirea din mosi-stramosi, pentru a nu se pierde dragostea pentru traditie, portul popular si pentru tot ceea ce este authentic.

index1

Poposind la Racaciuni, am făcut cunoștință cu minunățiile de la Colectia etnografica ” Preot Vasile Heisu”, ne-am întâlnit cu viceprimarul comunei. “Sa nu uiti, Darie!” spunea candva un scriitor! Delfinilor, sa nu uitati ca, pe acolo pe unde treceti, este o parte din munca si oasele stramosilor vostri. Pretuiti-i si pastrati faramele existentei lor!

Cu cântece, glume și veselie….ziua si drumul au părut foartescurte.

Mulțumim părinților care au făcut posibilă această minunată acțiune!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari doamnei invatatoare Mauca. O doamna deosebita si un gest extraordinar. Nimic nu-ti umple sufletul de fericire mai mult decat atunci cand daruiesti…. cadouri, un zambet, o imbratisare si mai ales in aceasta luna minunata- aceea a generozitatii. O luna “alba” de decembrie “ne anunta” ca trebuie sa fim mai buni, mai sufletisti , mai milosi la suferintele celor din jurul nostru.
    Prin initiativa ei, doamna invatatoare Mauca Clemansa a dovedit ca luna “alba” este una … exceptionala.
    Felicitari si Sarbatori fericite, doamna invatatoare!

LĂSAȚI UN MESAJ