Bacauanii care au câteva ceasuri libere si vor sa se bucure de soare si sa se recreeze merg pe Insula de Agrement. Din pacate, nu gasesc acolo ceea ce si-ar fi dorit. Cel care a sunat in redactie ne-a avertizat ca locul nu mai arata, ca pe vremuri, când existau dusuri, terase, bazine. I-am dat dreptate, dupa ce am facut o plimbare pe ceea ce numim „Insula de Agrement” a Bacaului.

Spatiile verzi, situate de o parte si de alta a aleii principale, sunt populate de buruieni, care au crescut mai inalte decât trandafirii, iar cosurile, pline de gunoaiele din ziua precedenta. „Apa e murdara, iarba nu e cosita, terenurile de sport nu sunt amenajate”, ne explica Alexandru Pancescu, un tânar care pleca dezamagit, dupa doar doua ore de agrement. Un patrat acoperit cu nisip si pietroaie arata ca, acolo, a fost cândva o terasa.

„Ce conditii? Nu-i nicio conditie, numai serpi, sopârle si capuse”, spune Maria I., venita cu baietelul in zona de joaca. Nici scrâncioabele nu sunt sigure, adauga mamica. Plaja e acoperita de mohor, iar apa, de matasea broastei. In apropiere de debarcader, fac plaja câtiva batrâni. „In fiecare an, platim la primarie de trei ori mai mult, ca sa ne simtim bine, afirma Elena Constantinescu. Banii se duc Dumnezeu stie unde! Nu avem o plaja, un spatiu verde, un loc in care sa venim cu nepotii. Acusi, iau copiii vacanta si nu ai unde sa-i duci!”.

buruieni 1

Pensionara isi uda bratele cu apa de la o cismea, din cauza ca dusurile sunt defecte si, tot mai iritata, adauga: „In WC-uri, nu se poate intra, sunt adevarate focare de infectie. In tarile civilizate, si pe câmp au WC-uri din kilometru in kilometru!”.

De acord cu ea sunt si alte pensionare carora vecinatatea stufului si a gunoaielor care plutesc pe apa nu le face placere. „In curând, vor incepe lucrarile de modernizare”, le informam, pe un ton pacifist. „Chiar asa? De cinci ani modernizeaza Insula asta!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Fitzuica de Bacau spune ca-i aproape gata si ca este mai atractiva ca Disneyland. Adevarul este ca insula asta produce tintari si tot felul de lighioane care mai de care daunatoare. Cine sta pe linga insula stie care-i problema.
    Aaaaaa si daca nu ma insel este ridicata in slavi in almanahul propaganda Bacau Acasa al primarului, dar au folosit Photoshock de ultima generatie ca nici arhitectul Calatrava nu-l are.

  2. Este atăt de greu să cureți insula, domnule primar? Nu mă astept să vii tu personal, dar caută voluntari !!! Sigur vei găsi ! Sau plătește pentru o saptămână măcar, persoane de pe stradă, care și așa nu au ce mânca să curățe insula. Oferă materiale și foc la ghete ! Vrei voturi? Fă ceva !!! Am copilarit cu această insulă, și tare frumos mai era…

  3. Ar merge pus de-o biserica acolo. Si un supermarket. Sau, hai, macar un “Incubator de afaceri”, ca incubatorul exista deja. Ala de tantari.

  4. dom primar astepti o oferta de la un strain ???? pentru ca noi nu suntem in stare sa amenajam insula si sa castige strainu de pe urma insulei ??

    scoate 300 de mi de euro si fa o atraczie pentru bacau cum era pe vremuri ca bani sunt !!!

    ma ofer voluntar sa am grija de insula si sa o intrezin !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ