Blugii au apărut de mai bine de 500 de ani, au ajuns să fie folosiți deopotrivă de bărbați și femei, iar astăzi sunt cea mai apreciată piesă din garderoba masculină.

Dar ce îi face acum, mai populari decât înainte? În primul rând, evoluția tendințelor a avut o influență favorabilă asupra ascensiunii jeanșilor în garderoba pentru bărbați. În al doilea rând, versatilitatea lor i-a propulsat în nenumărate ecuații de stil. Și nu în ultimul rând, confortul croielii și rezistența țesăturii le-au atribuit puncte în plus și au câștigat teren în fața celorlalte tipuri de pantaloni bărbătești. Dar să le luăm pe rând și să aflăm de ce trebuie să ai măcar o pereche de blugi în garderobă.

Evoluția stilistică

De la pantalonii pentru marinari și căutătorii de aur, care îi foloseau pentru că erau foarte rezistenți la uzură, blugii au ajuns astăzi să fie purtați chiar și în ținute de birou sau de ceremonie. Upgrade-ul lor a fost atât de puternic încât, în majoritatea cazurilor, blugii sunt prima opțiune pentru orice ocazie, în jurul cărora se construiește întreaga ținută. Îi poți purta în ținutele sport cu tricou și adidași, în variante casual cu bocanci și geacă matlasată sau din piele, în ținute de birou cu sacou, cămașă și botine Chelsea sau pentru evenimente relaxate cu cămașă cu mânecile suflecate, vestă și pantofi Derby. Alege modelul de pantofi adecvat din colecția de incaltaminte de barbati de la Fashion Days și poartă blugii corect în ținute!

Varietatea modelelor

De-a lungul timpului, blugii au fost declinați în diferite modele, culori, materialul a fost supus diverselor forme de deteriorare controlată pentru a obține efecte speciale. Această varietate cromatică și a croiului le-a dat posibilitatea să se extindă către o categorie mai mare de bărbați, de diferite vârste, stiluri, profesii, etc. Astfel, blugii sunt astăzi unanim acceptați de pe băncile școlilor până în birourile corporațiilor. Vei găsi un model potrivit pentru orice situație vestimentară, în oferta de la Fashion Days.

Testul tendințelor

Trebuie să fi existat motive întemeiate pentru care blugii rezistă, ba mai mult, evoluează, de 500 de ani. Designerii și stiliștii au înțeles calitatea denimului, i-au văzut potențialul și au dus blugii la rangul cuvenit, de piesă de bază în garderoba masculină. Faptul că o pereche de blugi nu se poate demoda niciodată a fost dovedit în nenumărate rânduri, iar acest fapt continuă, ceea ce face ca jeanșii să fie nu doar o simplă piesă vestimentară, ci o investiție pe termen lung.

Dacă nu ai făcut încă o pasiune pentru jeanși, este momentul să analizezi opțiunile de pe piață și să evaluezi integrarea acestei piese evergreen în propria garderobă. Vei simți diferența nu doar în confort și timp recuperat în construirea ținutelor, dar și în buzunar.

 

 PUBLICITATE