14 iunie 2024
ActualitateDe ce se blochează benzile de circulație?

De ce se blochează benzile de circulație?

În Bacău, există o necesitate urgentă de a crea piste pentru biciclete, pentru a încuraja deplasările nemotorizate și pentru a reduce poluarea și congestionarea traficului. În acest sens, au fost obținute fonduri europene pentru crearea unor coridoare dedicate bicicletelor pe unele dintre cele mai aglomerate artere ale orașului.

Cu toate acestea, implementarea acestor piste pentru biciclete poate avea și consecințe neașteptate. În timpul lucrărilor, s-a constatat că pe strada Gării au fost create două refugii la trecerile de pietoni, blocând o bandă de circulație pentru mașini. Aceeași problemă s-a întâmplat și pe strada Mioriței, aproape de Podul Mărgineni.Problema de pe strada Mioriței este agravată de faptul că, practic, a fost desființată banda de preselectie pentru cei care vor să facă dreapta pe pod, cum vin din vale. Aceasta duce la blocaje de trafic în zonă, în special în orele de vârf.

Este important de remarcat faptul că pe proiectul de pe site-ul primăriei Bacău, nu este prevăzută suprimarea benzilor de circulație pe sectoare de stradă extrem de circulate și aglomerate. Cu toate acestea, este posibil ca alte probleme să apară pe măsură ce lucrările de implementare a pistelor pentru biciclete continuă.

Pe proiectul coridorului pentru vehicule nemotorizate nu apare ștrangularea benzii de circulație pe strada Mioriței, lânga Podul Mărginenispot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri