Imi vine greu sa ma stapânesc, de fiecare data când ma gândesc la câte lucruri cu adevarat importante tot asteapta se fie rezolvate in Bacaul asta jefuit si abandonat, timp de decenii. Si asta in vreme ce tot felul de asa-zise proiecte importante sunt scoase la inaintare de cei care administreaza banul public.

Chiar si privitor la chestiunea câinilor comunitari (intrati acum in campanie de adoptie) am destule sa spun, si nu la modul laudativ. Cu toate ca sunt un iubitor de animale si admit ca trebuie sa se ocupe cineva cumva si de amarâtele patrupede. Sa ne intelegem: nu sunt Gica contra in chestiunea asta. Doar ca ma enerveaza ca, de când tot striga lumea prin târg vizavi de alte urgente, autoritatile n-au miscat o falanga.

Stiu ca intretinerea atâtor animale presupune cheltuirea unei averi considerabile (sper ca nu la fel de mare ca in cazul ursilor din sanctuarul de la Zarnesti, unde fiecare fiara papa de 5.000 de euro pe an). Oare câti dintre români au la dispozitie 1.800 de lei pe luna pentru a mânca?! Hm. In orice caz, si la noi se taie multi bani pentru „frunzele” câinilor comunitari.

PUBLICITATE

Ar fi interesant sa se afle si cam cât, dar valori reale, nu cele trecute pe hârtie. Pentru ca s-a mai vazut, si in alte cazuri, ca cifrele nu corespundeau deloc cu realitatea – una se pretindea ca s-a cheltuit si alta ajungea efectiv in strachinele patrupedelor. Personal, am avut mereu rezerve in privinta banilor publici care s-au pretins a se fi cheltuit pe diverse lucrusoare. Toata lumea stie ca atunci când vorbim de banii altora nu se pune niciodata frâna, se cheltuie fara numar, nu-i e nimanui rusine de contribuabili si nici teama de Curtea de Conturi ori alte sperietori.

Bunaoara, imi aduc aminte cum primaria se lauda ca, de un Revelion (se-ntâmpla pe la debutul crizei financiare), va organiza un foc de artificii nemaivazut de bacauani. Si asa a si fost. Aproape ca lumea n-a mai vazut si suma imensa care s-a ars pentru acel foc de artificii. Asta ca sa rememorez un marunt episod, dar extrem de costisitor din timpul domniei puscariabilului primar. Cred ca mai usor ar fi fost sa afli de ce au leoparzii pete si zebrele dungi, decât unde se duc banii nostri… primavara sau toamna.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. S-au obisnuit ca faca ce vor gandind ca cetatenii sunt la mila lor aceasta este gandirea ce sta la baza acestor alesi care s-au format in regimul comunist. Fara a avea o opozite civica care sa riposteze si sa monitorizeze deciziile luate si nici o presa nepolitizata si corecta care sa puna tunurile pe institutii cand deraiaza, acestia au aplicat zicala ‘ Spunem ca voi si facem ca noi”.
    Ce s-a intamplat? Cum au reactionat cetatenii pt pierderile imense de fonduri europene de care este vinovata primaria la toate proiectele incepute pe care trebuie sa le suportam acum noi cetatenii? De aceia politicul din primarie va continua in acelasi fel ca si pana acum pana va ajunge cutitul la os cetatenilor din Bacau.

  2. Sunt iubitor de animale si am un animalut de companie.Nu inteleg sub nici o forma de ce nu se aloca si fonduri pentru amenajarea unor adaposturi cu o capacitate care sa asigure linistea si confortul bacauanilor care platesc biruri ,dari ,”gloabe ” intr-o veselie .
    Domnilor ,chibzuiti ( ca sa nu zic altceva) mai bine banii contribuabililor , nu mai dati vina unii pe altii pana ajungeti la Burebista .
    Sa te fereasca Cel de Sus sa te inconjoare cainii din Gheraiesti care patroneaza parcul impreuna cu ” onor Politia Locala ”

LĂSAȚI UN MESAJ