In aceasta dimineata, la Colegiul Pedagogic, o clasa de elevi, de la pregatitoare, a fost trimisa acasa pentru a preveni un eventual focar de scarlatina.

Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca, in urma triajului epidemiologic zilnic pe care il efectueaza doctorul unitatii de invatamânt, a fost depistat un copil care ar avea scarlatina.

„Am hotarât, impreuna cu medicul scolar si cu invatatoarea de la clasa, sa sunam parintii pentru a-si lua copiii acasa, pentru a putea astfel sa facem o dezinfectie in acea sala de clasa. Este vorba de 28 de elevi. Orele vor fi recuperate in cursul zilelor urmatoare.

PUBLICITATE

Am decis ca e mai bine asa, decât sa avem alte probleme”, a explicat prof. Daniela Bejan, directorul Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau.

Elevul depistat cu scarlatina va ramâne in evidenta medicului de familie si va reveni la scoala abia dupa ce rezultatul analizelor va fi negativ.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ