20 aprilie 2024
EvenimentDe azi, cetățenii ruși au nevoie de invitație pentru a obține viza...

De azi, cetățenii ruși au nevoie de invitație pentru a obține viza de intrare în România

Începând de azi, numărul țărilor al căror cetățeni trebuie să dețină o invitație pentru a solicita o viză de scurtă ședere în România a crescut la 30. Această schimbare a intervenit odată cu includerea Federației Ruse în lista țărilor pentru care este necesară această procedură.

Decizia de extindere a listei a fost oficializată prin Ordinul Ministerului Afacerilor Externe 422/2024 și este aplicabilă începând de azi. Astfel, cetățenii Federației Ruse se alătură celorlalți cetățeni din alte 29 de țări care trebuie să obțină o invitație pentru a solicita o viză de scurtă ședere în România.

Printre țările pentru care este necesară o invitație se numără, pe lângă Federația Rusă, și Palestina, Regatul Hașemit al Iordaniei, Regatul Maroc, Republica Arabă Siriană și alte state.Conform legislației, invitația este un document scris emis de o persoană fizică sau juridică din România care asigură costurile privind îndepărtarea străinului în cazul în care acesta nu părăsește teritoriul României la expirarea perioadei de ședere stabilită prin viză.

Cetățenii străini care doresc să obțină o viză de scurtă ședere în România pe baza unei invitații pot solicita aceasta pentru diverse scopuri, precum vizite, turism sau afaceri. Invitațiile pot fi emise de cetățenii români, de alte state membre ale Uniunii Europene, precum și de societăți comerciale sau alte persoane juridice din România.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri