Unul din primele lucruri pe care le afli în momentul în care ajungi să faci parte dintr-o redacție este că știrea nu-i atunci când trenul ajunge la fix, ci când întârzie. Bun, în România de azi, un tren care vine și pleacă la ora fixată chiar este o știre, dar, mă rog, ați prins ideea. În acest context, faptul că badmintoniștii Științei Bacău triumfă anual în campionat și în Cupă nu mai reprezintă demult o știre. Noutatea ar fi ca ei să se împiedice.

Din fericire, genul ăsta de știre întârzie. Săptămâna trecută, echipa antrenată de Bogdan Milon a participat la Cupa României de Seniori desfășurată la Galați.

A luat startul în patru probe și, normal, le-a câștigat pe toate. Simplu masculin, dublu masculin, dublu feminin și dublu mixt. La dublu mixt, chiar a fost o finală „în familie”. „De 20 de ani ne vedem sau ne auzim la telefon după fiecare competiție și majoră și, mai mereu mă gândesc că, poate, asta va fi ultima dată când îți comunic că am câștigat iar”, se amuza zilele trecute Bogdan Milon, artizanul succeselor băcăuane.

„Care să fie, totuși, secretul, Bogdane? Vorbim, totuși, de un sport care continuă să ridice ștacheta. Timișoara, Sportul Studențesc sau Galațiul vin mereu cu forțe proaspete. Deci?”, l-am întrebat.

Răspunsul s-a conturat greu. „Știi, de multe ori mă întreb și eu. Vârsta, uzura, accidentările ar trebui să ne tragă în jos. Totuși, rămânem pe creasta valului. Dincolo de valoare și de experiență, cred că diferența o face bucuria de a fi mereu în frunte. Sunt convins că în ziua în care vor simți că nu mai pot rămâne în vârf, și Alexandra, și Bobi, și Pozzo, și Flori vor spune stop”.

Alexandra e Alexandra Milon, Bobi e Robert Ciobotaru, Pozzo e Daniel Cojocaru, iar Flori e Florentina Constantinescu. Până să spună stop, ei se pregătesc să câștige cel de-al 20-lea titlu național consecutiv la badminton pentru CS Știința Bacău. Asta chiar că-i o știre.