Veronica Ionescu, administratorul Asociatiei Bicazul

Asociatia de proprietari “Bicazul” ii tine din scurt pe datornici – administratorul le trimite acestora un nou set de somatii – notificarile ii vizeaza pe proprietarii care primesc agent termic in sistem centralizat, a caror datorie a atins pragul de 1.000 lei, dar si pe centralistii care au adunat in fisa cel putin 500 de lei

Perioada slaba de incasari a determinat conducerea Asociatiei de proprietari “Bicazul” sa reevalueze fisele de intretinere si sa faca un top al datornicilor. Asociatia a facut deja primele demersuri, urmând sa le trimita debitorilor somatiile de plata. Aceasta este etapa in care vizatii isi pot reevalua prioritatile, astfel incât sa evite o confruntare in instanta. Indiferent de metoda, scopul final este acela de recuperare a datoriilor. Banii respectivi vor fi redirectionati catre furnizorii de utilitati.

“Am scos din fise numele celor care au datorii mai mari de 1.000 de lei. Somatii de plata vor primi inclusiv centralistii care au depasit pragul de 500 de lei. Pâna acum, am o lista cu 20 de debitori. Daca acestia nu vor da curs somatiei de plata, dosarele lor vor ajunge in instanta”, declara Veronica Ionescu, administrator la Asociatia de proprietari “Bicazul”

PUBLICITATE

O alta categorie de rau platnici o reprezinta proprietarii plecati la munca in strainatate. Apartamentele acestora sunt fie nelocuite, fie inchiriate, fie ocupate de rude dezinteresate sa achite utilitatile. Veronica Ionescu crede ca in multe cazuri, este posibil ca angajamentul de plata sa fi greu de onorat, data fiind situatia financiara a proprietarilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ