Ingerasi in camasi albe, caprite naravase, ursi cu blanita ecologica, colindatori si uratori, nimic nu a lipsit din „Alaiul datinilor”, organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau si asociatiile din judet. Frumosi si talentati, pustii de la SOS Satele Copiilor au fost primii care au intrat in holul central al institutiei, care, ieri, a tinut loc de scena. „La cât vine Mos Craciun?” a vrut sa stie Andreea.

„Eu i-am facut felicitare!” ne-a avertizat fetita, tropaind din picioruse, nerabdatoare. Apoi, brusc, s-a dat semnalul si glascioarele copiilor, acompaniate de chitara fermecata a prof. Mugurel Neuman, ne-au vestit ca „Vine Mos Craciun/Mosul cel mai bun” si ne-au chemat in „Satul stelutelor” din Hemeius, unde „Ingeri si oameni cânta impreuna”. Copiii de la „Victorine le Dieu” Onesti, talentati si sfiosi, impreuna cu maicutele, au cântat despre bucuria Nasterii Domnului, iar cei ai Asociatiei „Sf. Maria” Barati, dirijati magistral de Iustin Calin, elev la „Arte”, despre „Clopotele din Ierusalim” si sarbatoarea Craciunului. Un moment de exceptie a fost dansul ursilor de la Centrul „Henri Coanda”, care si-au scuturat capetele uriase, impodobite cu canafi, si au dansat neobositi in ritmul tobelor.

„Caprele din Comanesti/Sunt hranite cu povesti” am aflat de la artistii din centrele de adulti, care i-au colindat si i-au urat pe directorii DGASPC si pe invitati. Corul preotilor din Protopopiatul Bacau a incheiat in chip minunat acest spectacol care ne-a pregatit sufletele pentru sarbatoarea sfânta. Toti artisti, mici si mari, au fost rasplatiti cu aplauze, cozonac, portocale, mere si colaci.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ