– sase copii sarmani vor avea un Craciun fara lipsuri – un grup de tineri s-a mobilizat la locul de munca si a strâns bani pentru a-i face fericiti de sarbatori pe cei care nu duc o viata tocmai buna

In aceste zile speciale de sarbatoare este important sa intoarcem privirea si catre cei mai putin norocosi. Catre cei care nu au ce pune pe masa si care nu le pot oferi copiilor lor mai mult decât o imbratisare. Asta au inteles si mai multi tineri din oras, angajati ai unui call center, care nu doar ca au privit catre sarmani ci au dorit sa le ofere un Craciun fara lipsuri.

Din putinul lor au pus mâna de la mâna si au strâns bani din care au cumparat alimente, jucarii, dulciuri si haine. Primele pachete au ajuns ieri dimineata la o familie din satul Holt, comuna Letea Veche. Aici, o mama isi creste singura cei sase copii, dupa ce s-a despartit de sotul ei si s-a intors in casa parinteasca.

Singurii bani care intra in casa sunt alocatiile, insuficienti pentru cât de multi sunt. Când a vazut atâtea daruri, biata femeie nu si-a mai putut stapâni lacrimile. „Traim din alocatia copiilor, alt venit nu am. Când este vremea buna ma mai duc la munca cu ziua prin sat, dar acum nu am unde. Sunt foarte multumita pentru ce mi-au adus si ca sunt si copiii fericiti”, spunea Alina Tudor, mama lor. Stefania (4 ani), Andrei (6 ani), Patricia (8 ani), Iulia (12 ani), Alexandru (14 ani) si Larisa (16 ani) sunt cei sase frati care isi duc traiul greu alaturi de mama lor, insa niciunul nu a abandonat scoala.

Mezina familiei s-a bucurat cel mai mult de dulciuri dar si de jucarii, pe care Mosul nu i le lasa niciodata sub brad. Acum a primit de toate. „Pentru noi a devenit o traditie in firma sa ne mobilizam, sa strângem bani si sa ajutam familii nevoiase de sarbatori. Facem acest lucru cu mare drag de Craciun si de Paste, pentru ca sunt multe persoane care traiesc in conditii grele”, spunea Ilie Balan, unul dintre tinerii implicati in acest proiect. Zilele acestea, ei vor face fericiti si alti copii sarmani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ