Vacanta competitionala a dansatorilor sportivi din Romania a ajuns la final. Duminica, 21 februarie, in Sala Sporturilor din Pitesti, va avea loc prima confruntare din 2016 a dansatorilor sportivi care se vor intrece la “Cupa Arges” editia a VII-a, eveniment organizat de Clubul “Total Dance” din localitate si Federatia Romana de Dans Sportiv (F.R.D.S.).

Pe parcursul anului 2016, in Romania, conform site-ului F.R.D.S. vor fi 71 de competitii, din pacate nici una la Bacau. Daca cele mai multe concursuri se vor desfasura in capitala, trebuie sa spunem ca in zona noastra ( a Moldovei) vor fi doar opt: cinci la Iasi, doua la Galati si unul la Piatra Neamt. Am putea lua in calcul, ca fiind in apropiere, cele doua competitii de la Braila si cate una la Brasov si Buzau.

Si daca suntem la capitolul statistici, cred ca ar fi bine sa spunem ca la F.R.D.S. sunt legitimati peste 10.000 de sportivi care activeaza la cele aproximativ 200 de cluburi, aproape 200 de arbitri si peste 550 de antrenori si instructori. Numarul practicantilor de dans sportiv este in realitate mult mai mare, ceea ce face ca acest sport sa fie probabil cel mai semnificativ in Romania (doar fotbalul daca are mai multi practicanti).

PUBLICITATE

Cat de puternic este dansul sportiv in Romania? Cei care fac parte din aceasta lume a sportului pe parchet, in lumina reflectoarelor stiu. Pentru ceilalti, in doar cateva cuvinte, Romania are cateva perechi de dansatori sportivi campioni si vicecampioni europeni si mondiali. De altfel, intr-o statistica a federatiei mondiale de specialitate, dansul sportiv romanesc a avut in ultimii 20 de ani cel mai mare progres la nivel mondial.

Revenind acasa, in Bacau, trebuie sa spunem ca sezonul 2016 pentru sportivii de la Clubul de Dans Sportiv Adamas va debuta peste o saptamana cand vor participa la “Cupa Reflex” ce se va desfasura la Iasi. Cat despre o competitie de dans sportiv la noi acasa, tragem sperante ca poate la anu’…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ