Evenimentul „E-Motional, Bacau dance connection -2015” organizat de Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau continua. Vineri, 29 mai, de la ora 11.00, la Centrul Apostu va avea loc colocviul: „Dansul contemporan, încotro?” La dezbatere vor participa dansatori si coregrafi din România, Polonia, Portugalia, Franta, dar si manageri, jurnalisti, profesori: Anca Sigartau (manager Teatrul Municipal „Bacovia”), Gina Serbanescu (critic de arta al spectacolului), lector univ. dr. Nicoleta Popa Blanariu (Universitatea „Vasile Alecsandri”), prof. dr. Liviu Dospinescu (Universitatea Laval, Quebec, Canada), Silvia Cazacu (redactor „Revista de Arte si Meserii”), Beatrice Lapadat (redactor „LiterNet”), invitati ai evenimentului „E-Motional, Bacau dance connection -2015”. Întâlnirea va fi moderata de Gheorghe Geo Popa, directorul Centrului Apostu.

De la ora 18.30, la Teatrul Municipal „Bacovia”, Centrul de Cultura „George Apostu” va invita la spectacolul „Saraiman” – o colaborare între Teatrul Odeon si Fundatia perfoRM, ce reuneste trei ipostaze artistice aparent incompatibile: dans contemporan, stand-up comedy si muzica lautareasca interpretata de Romica Puceanu. „Saraiman a aparut dintr-o senzatie personala, resimtita ca un gând rece, pe care ai vrea sa îl alungi repede, si anume aceea a ratarii unor evenimente din viata mea, a noastra, a celor care am ales sa traim în România”, marturiseste cu sinceritate Razvan Mazilu. Împreuna cu artistul de stand-up comedy Dan Badea si inspirati de muzica lautareasca autentica, cei doi artisti incearca, cu foarte mult umor, sa lanseze mai multe intrebari si, eventual, sa gaseasca niste raspunsuri.

Special pentru realizarea coregrafiei acestui proiect a fost invitat coregraful israelian Nadar Rosano, ale carui creatii sunt prezentate în numeroase tari.

PUBLICITATE

Proiectul “E-Motional: rethinking dance” este finantat de programul Cultura al Uniunii Europene si de Ministerul Culturii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ