Aerostar Bacău se pregătește de ultimul meci din 2020. Cel de la sfârșitul acestei săptămâni, de pe terenul Gloriei Buzău. Un joc dificil. „Cel puțin la fel de dificil precum Craiova, Petrolul, Rapid sau Timișoara” plusează antrenorul „aviatorilor”, Daniel Munteanu, care avertizează asupra disciplinei tactice de fier pe care o afișează în teren buzoienii. Prin urmare, Gloria e un adversar tare. Dar, având în vedere că Aerostar a ținut pasul cu granzii de până acum chiar și în condițiile în care s-a prezentat mereu contra lor din postura de penultimă clasată, de ce nu ar încheia băcăuanii anul cu un rezultat pozitiv? Daniel Munteanu este încrezător. Cu o condiție: „Să nu mai comitem aceleași veșnice erori pe faza defensivă”. După cum este încrezător și în faptul că formația băcăuană va reuși să evite retrogradarea: „Pentru asta muncim. Avem o echipă tânără, care crește de la un meci la altul, iar campionatul este lung. Există încă foarte multe puncte puse în joc și eu spun că vom reuși să adunăm un punctaj suficient încât să ne mențină deasupra liniei”.

-Domnule Munteanu, înainte de a vorbi despre jocul cu Gloria Buzău, ultimul din 2020, haideți să mai zăbovim puțin asupra remizei de miercurea trecută, cu ACS Poli Timișoara. Un 2-2 obținut după ce timișorenii conduceau cu 2-0 în minutul 84. Se putea mai mult?

-Sigur că se putea, chiar dacă am întâlnit o echipă foarte bine așezată care, pe lângă organizarea jocului, a mai plusat prin experiență și talie. Am început bine, curajos, iar dacă reușeam deschiderea scorului la acea fază din primul sfert de oră, la care Corban și-a făcut o preluare cam largă, altfel se scria istoria partidei.

-Corban vârf, Vraciu mai degrabă fundaș stânga și lista improvizațiilor poate continua.

-Sunt nevoit să recurg la astfel de improvizații având în vedere absența lui Darius Mureșan. Cu Muri pe teren nu pierdeam niciodată cu Rapidul. Bun, chiar și fără el am fi meritat măcar un punct având în vedere penalty-ul clar care ne-a fost refuzat. Iar dacă l-aș fi avut pe Darius Mureșan măcar cu Timișoara, ne-am fi putut desfășura altfel.

-Mai credeați în minutul 84 că veți egala?

-Haideți să vă spun altceva: eu zic că dacă mai erau cinci minute de joc, reușeam să și câștigăm acest meci. Băieții au dovedit o ambiție, o putere de luptă și o determinare care-mi arată că suntem pe drumul cel bun, în ciuda locului din clasament.

-O arată, de altfel, și ultimele rezultate: remiză pe terenul Craiovei, victorie cu 4-1 în fieful Petrolului, egalul smuls vice-liderei Politehnica Timișoara.

-Da, și asta în condițiile în care am întâlnit echipe cu jucători cu foarte multe meciuri jucate în Liga I. Noi, cu excepția lui Vraciu și Chirilă, nu avem în lot nici măcar jucători cu foarte multe prezențe în eșalonul secund. După cum s-a văzut, însă, asta nu ne împiedică deloc să jucăm de la egal la egal cu pretendentele la promovare. Dăm încredere acestor copilași, iar ei cresc de la un meci la altul, dezvoltându-și plăcerea de a juca fotbal. Sigur, continuă să apară și greșeli, în special pe faza defensivă, dar facem tot posibilul pentru a le corecta sau, dacă se poate, chiar elimina. În fotbal, ca și în viață, trebuie să înveți din greșeli. Ca să dau un exemplu, a fost o greșeală din partea mea că nu am tăiat în carne vie încă din momentul în care am revenit la echipă. Mi-am zis să mai dau unora o șansă, m-am gândit că poate ei aduc plus-valoare, dar plus-valoarea era doar la nivel verbal. În teren, lucrurile stăteau altfel, iar după punerea pe liber a patru jucători din această categorie, Aerostar a început să arate altfel. Nu spun că doar ei erau problema, dar e clar că ar fi fost o greșeală să continuăm cu ei.

-Urmează meciul cu Gloria Buzău. Un adversar din aceeași categorie cu ultimele echipe întâlnite de Aerostar.

-Eu aș situa Gloria Buzău chiar mai sus. Cunosc bine echipa Buzăului, îi cunosc bine și antrenorul, pe Ilie Stan și, chiar dacă la nivelul individualităților această echipă poate nu se compară, știu eu, cu Craiova, Timișoara, Rapid sau Petrolul, ea face diferența printr-o disciplină tactică și o așezare în teren cu adevărat remarcabile. Asta nu înseamnă că suntem victime sigure contra Buzăului. Nu, noi mergem să jucăm fotbal și să luăm punct sau puncte.

-Cum trebuie să jucăm pentru a lua punct sau puncte?

-Înainte de toate, să ne închidem foarte bine, așa cum am făcut-o în deplasările cu Craiova și Petrolul. Am mai spus-o: noi putem marca contra oricărui adversar. Totul este să nu primim.

-Ce șanse are Aerostar pentru a evita retrogradarea?

-Șanse sunt și nu puține. Campionatul e lung. Ceea ce mă bucură este că echipa noastră și-a regăsit bucuria jocului. Asta îmi dă o mare încredere că ne putem salva.

 

 PUBLICITATE