Un băcăuan a fost selectat de Fundația pentru Comunitate din Cluj, care îi finanțează pe tinerii sportivi și artiști prin programul MOL de promovare a talentelor.

E vorba despre sportivul Daniel Martin care, la Campionatul Național de Înot din 2018, a obținut locul I la mai multe probe.

„Este un concurs de proiecte cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 13 ani de existență. Fiecare concurent trebuie să prezinte cele 4-6 documente cuprinse în anunț, în funcție de categoria la care se înscrie. Prin aceste documente are posibilitatea să convingă juriul despre importanța finanțării proiectului său”, a declarat András Imre, directorul Fundației Pentru Comunitate.

Suma totală alocată acestei ediții a fost de 562.500 de lei. Peste jumătate dintre proiecte obțin finanțare pentru prima dată: 103 de proiecte din cele 170 la sport și 42 de proiecte din cele 70 la arte.

Majoritatea tinerilor sportivi și artiști selectați au rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional: Robert Glință, Daniel Martin, Andrei Anghel – înot, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan, Mălina Aciu – șah, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa – scrimă, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița – atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș – tenis de masă, Tămîrjan Róbert – triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu – vioară, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Boțac – pian. Fundația pentru Comunitate a mai finanțat, prin alte programe, Asociația „Lumina” și Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale.

Alte articole