Pentru al doilea an la rând, campionul european de înot la juniori a fost desemnat sportivul anului la SCM Bacău
În 2018 la fel ca în 2017. Pentru al doilea an la rând, înotătorul Daniel Martin a fost desemnat sportivul nr. 1 al SCM Bacău. Chiar dacă între timp s-a transferat la celălalt club important al orașului, CSM, Dani și-a legat de SCM, clubul care l-a lansat, cele mai importante succese din sezonul ce stă să se încheie: 40 de medalii! Inclusiv titlul de campion european la 100 metri spate și pe cel de vice-campion continental la 200 m spate, pe care elevul lui Iulian Matei și le-a adjudecat la CE de Juniori din iunie, de la Helsinki.

„Pe de o parte, regret că Dani Martin a plecat la CSM, dar, pe de altă parte, mă bucur că el a rămas sportivul Bacăului”, a precizat directorul SCM Bacău, Mihaela Melinte cu prilejul galei „Top 10 SCM Bacău” organizată aseară, la restaurantul N1 și la care au participat mai multe oficialități, în frunte cu primarul Bacăului, Cosmin Necula. „Vă felicit pentru rezultatele obținute, vă doresc multă sănătate și succes în 2019 și să sperăm că Moș Crăciun va fi mai generos cu bugetul în anul ce vine, astfel încât să putem ajuta și mai mult sportul băcăuan”, a declarat primarul Necula.

Similitudinile cu 2017 nu se rezumă doar la succesul lui Dani Martin. Boxul și luptele și-au tăiat partea leului și acum. Dacă în urmă cu 12 luni, pe locul 2 în „Top 10 SCM Bacău” se regăseau boxerul Albert Potocianu și luptătoarea Beatrice Ferenț, în 2018, poziția secundă a fost deasemenea împărțită de un pugilist, Alberto Biro și un reprezentant al luptelor: Igor Botez. Biro, antrenat de Relu Auraș și Nicu Cara, a cucerit bronzul la Europenele U22 din februarie, de la Târgu-Jiu, în timp ce Igor Botez, care este pregătit de fratele său, Irinel (prezent în top și ca sportiv, pe locul 7), s-a laureat cu argint la Gimnaziada de cadeți derulată în primăvară, în Maroc.

În fine, podiumul a fost completat de o atletă: Georgiana Aniței. Venită, la rândul său din atletism și, evident, din rândul sportivilor de mare clasă, directorul SCM Bacău, Mihaela Melinte a rememorat vremurile în care cucerea titlul mondial la aruncarea ciocanului: „Țin minte ce emoționată eram la final de an, în așteptarea Topului. Emoții sunt și acum, și mă bucur că le pot împărtăși cu dumneavoastră în această seară specială”.

Cei mai buni sportivi ai SCM Bacău în 2018

1. Daniel Martin (înot, antrenor Iulian Matei).
2. Alberto Biro (box, antrenori Relu Auraș și Nicolae Cara) și Igor Botez (lupte greco-romane, antrenor Irinel Botez).
3. Georgiana Aniței (atletism, antrenor Doina Anton).
4. Vasile Suciu (box, antrenori Relu Auraș și Nicolae Cara).
5. Bianca Ghelber (atletism, antrenor Lucian Cucoș).
6. Florin Simion (box, antrenori Relu Auraș și Nicolae Cara) și Alexandru Grigore (atletism, antrenor Mihaela Melinte).
7. Irinel Botez (lupte greco-romane, antrenor Ion Șarban).
8. Andrei Ciobanu (haltere, antrenor George Calin) și Alexandru Solomon (lupte greco-romane, antrenor Cătălin Matache).
9. Mihaela Asmarandei (atletism, antrenor Mihaela Melinte) și Alin Ronțu (sărituri în apă, antrenor Adrian Gavriliu).
10. Cosmin Hongu (sărituri în apă, antrenor Mihaela Neagu) și Ruxandra Munteanu (sărituri în apă, antrenor Mihaela Neagu).

Alte articole