Candidatul USR la alegerile prezidențiale din toamnă, deputatul Dan Barna, a fost prezent, miercuri, în Bacău pentru a se întâlni cu cetățenii și a-i convinge să-l voteze.

Înainte de această acțiune, Dan Barna a susținut o conferință de presă în aer liber, în curtea clădirii care găzduiește sediul USR Bacău. El a venit însoțit de deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, liderul județenei USR, și de Clara Luncanu, reprezentanta PLUS, care a declarat foarte categoric că partidul său îl susține pe Dan Barna și că își dorește foarte mult să reușească.

„E momentul nostru, e momentul lui Dan Barna, care nu a făcut politică și care avea 14 ani la Revoluție”, a precizat Clara Luncanu. „Eu aveam 5 ani la Revoluție, eram și mai mic, dar după 30 de ani simțim încă influența comunismului”, a spus Lucian Stanciu Viziteu, apoi a precizat că USR Bacău a strâns deja 10 la sută din semnăturile necesare inițiativei „Fără baroni”.

El a mai precizat că obiectivul USR este ca Dan Barna să ajungă în turul doi. Candidatul Dan Barna a vorbit insistent despre nevoia de schimbare și greșelile vechii clase politice. „Sunt astăzi alături de dumneavoastră și de băcăuani ca să discut cu ei și să strângem semnături pentru că Alianța USR-PLUS rămâne consecventă acelui mesaj care ne-a definit ca partid politic în Parlamentul României, vorbesc de USR acum, acela de a reprezenta în mod real și foarte asumat ceea ce vor cetățenii”, a spus Dan Barna.

„Să reconstruim încrederea!”

Referindu-se la „tot ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”, Dan Barna a afirmat că nu e vorba de „un accident”, de neglijența unui funcționar sau a unui angajat dintr-un spital, ci „de eșecul unui sistem și arată că România ca stat de fapt nu mai funcționează”.

Barna a declarat că nu întâmplător s-a întâlnit întâi cu simpatizanții din Buzău, Focșani, Vaslui, Bîrlad, Bacău. „Am început cu Moldova deoarece este regiunea rămasă cea mai izolată din România”, o regiune care are nevoie de investiții în infrastructura rutieră, în insfrastructura de sănătate și educație. „Acesta este mesajul pe care îl asum. România trebuie să devină o țară de care românii să fie mândri, să redevină țara în care să dorească să se întoarcă”, a mai afirmat Barna.

Pentru asta, „trebuie să reconstruim încrederea”, căci unii au plecat de disperare, alții din cauză că și-au pierdut încrederea în România. Avem patru milioane de cetățeni în afara granițelor, iar vina pentru această stare de lucruri este a vechii clase politice, susține liderul USR.

„Președintele nu conduce Guvernul, nu toarnă asfalt pe autostrăzi, dar poate să dea acea viziune, acel mesaj care să readucă încrederea cetățenilor că România poate să devină o țară de care să fie mândri”, a declarat Dan Barna. Candidatul USR la prezidențiale i-a felicitat pe băcăuani pentru „rezultatul excelent de la europarlamentare” și „spiritul civic ridicat”, apoi, referindu-se la cele câteva mii de semnături strânse deja în sprijinul său, a mărturisit: „Mă bucur să fiu aici și se pare că Bacăul mi-aduce noroc.”