Noi, românii, in general, cred ca avem o mare problema cu verdele. Nu stiu, dar parca am vedea rosu in fata de fiecare data când ni se pare ca ar fi prea multa verdeata in jur. Cum rasare un copac mai ceva ca la altii, jaaap, l-am si taiat. Fara sa stam prea mult pe gânduri. A devenit deja un sport national. Iote-asa, c-asa vrea muschii unora.

Si, de fiecare data, se gaseste câte un motiv, chiar daca nu sta deloc in picioare, in sensul ca este ilegal, impotriva legii. Ba ca ii face umbra prea multa aluia de la parter, ba ca trebuie sa facem loc masinilor, ba ca sunt prea unul lânga altul sau trebuie sa reconfiguram mediul, c-asa i-a venit unuia pe chelie. Frate, nu asa, nu se hacuiesc copacii dupa bunul plac sau mai bine zis dupa interes. Trebuie sa se tina seama de niste reguli macar de bun simt, daca legea nu inseamna nimic pentru unii. Daca tai unul, plantezi, tati, alti 20 in loc, de valoare, nu orice salcie sau plop. Si te mai pun sa si platesti o taxa, asa, ca pe mosie sau pe vicii, cum sunt tigarile ori alcoolul.

Poate in felul asta te descurajez cumva sa te mai apuci sa tai pomii doar pentru ca vrei tu sa-ti ridici o casa sau mai stiu eu ce constructie. Toata lumea vrea sa taie copacii, de parca ar suferi de cecitate cromatica. Mai mergeti si voi pe-afara si o sa vedeti cât de mult pretuiesc altii natura. Sunt tari in care nici n-ai voie sa culegi portocalele din pomii plantati in scop ornamental prin orase sau sa-ti intinzi paturica pe iarba. La noi, e permis orice.

PUBLICITATE

Ce mai conteaza ca nu mai sunt uzine care sa polueze?! La pamânt cu tot ce e verde si maiestuos. O s-ajungem ca arabii, sa n-avem unde ne feri capetele de arsita din timpul verii. O sa ne adunam cu totii sub palmierii primariei (o alta „investitie” paguboasa), care cred ca-s uscati deja, de nu i-am mai vazut fluturându-si frunzele prin Piata Tricolorului. In Iasi, localnicii s-au revoltat când primarul iubaret a inceput sa le taie teii. In Bacau, nici cei de la Mediu, Silvic sau de la ONG-urile asa-zis verzi nu sufla o vorba, cica e ok, nu sufera nimeni, e chiar bine sa rarim arboretele. Doar câtiva cetateni responsabili mai ridica vocea, insa, fara sa-i auda nimeni. Pâna s-or gasi unii de pe la DNA sau alte structuri sa-i intrebe de sanatate. Mintenas le vine rândul si toporistilor de pe la noi. Mai intâi sa termine cu armata de almanahe, filfizoni si don juani.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ