21 iunie 2024
EvenimentCutremur în zona seismica Vrancea

Cutremur în zona seismica Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter a fost înregistrat miercuri dimineață, la ora locală 9:54, în județul Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 80 de kilometri și a fost resimțit în mai multe orașe din împrejurimi. Epicentrul a fost localizat la 32 de kilometri nord-vest de Focșani, 73 de kilometri nord de Buzău, 79 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 82 de kilometri sud-vest de Bârlad, 84 de kilometri sud de Bacău și 94 de kilometri est de Brașov.Aceasta a fost cea de-a zecea mișcare seismică înregistrată în România începând cu luna aprilie, având magnitudini între 2,4 și 3,4 pe scara Richter.

Într-un context mai amplu, anul precedent a fost marcat de un cutremur de amploare în data de 14 februarie, cu magnitudinea de 5,7, înregistrat în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Astfel, se ridică întrebări cu privire la activitatea seismică din zona Vrancea și la măsurile necesare pentru gestionarea riscurilor asociate cutremurelor în România.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img