Un puternic cutremur de pamant produs in regiunea seismica Vrancea a fost resimtit si in Bacau, sambata dimineata, in jurul orei 2.11.

Conform Institutului National pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut o magnitudine de 5.3 grade pe scara Richter, la o adancime de 91,6 km.

La ora 2.48 a avut loc o replica cu o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter, in aceeasi zona, la o adancime de 76 km.

PUBLICITATE

In Bacau nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale.

În luna septembrie, în România au avut loc 24 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

screenshot-2016-09-24-02-32-05

Joi, 22 septembrie, a fost inregistrat un cutremur cu o magnitudine 3.5 la o adâncime de 150 km, în zona Buzău, la ora 10.18. Două cutremure cu magnitudini de 3,1 și, respectiv, 3,2 grade pe scara Richter s-au produs şi marți după-amiază, la o diferență de trei minute, în județul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. – Nu m-a mai trezit din somn , de mult timp , un cutremur . Acfsta a facut-o ! Si o parte din pasarile ce ndihneau in copaci au zburat noaptea , la lumina becurilor . La inaltime nu a fost prea puternic , ca altele- -, dar nicicum o placere . …bun ca s-a eliberat din tensiunea acumulata…

  2. A fost un cutremur foarte puternic.
    Eram in statie , la Narcisa langa taxiu , si dintr-o data s-a luminat cerul , am crezut ca fulgera , apoi un zgomot puternic urmat de cutremur . M-am speriat foarte tare .

LĂSAȚI UN MESAJ