Sambata seara, in jurul orei 21.14, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter in zona seismica Vrancea.

Conform Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul a fost in apropiere de Marasesti, la o adancime de 39 de km.

Initial, INFP informase ca magnitudinea cutremuruilui a fost de 5,5 grade si, apoi, de 5,6.

PUBLICITATE

In mai multe zone din judet au cazut retelele de telefonie mobila iar in municipiul Bacau s-au semnalat probleme cu accesul la Internet.

Cutremurul produs sâmbătă seara, în zona seismică Vrancea, “s-a resimțit cu putere în județ, dar nu a produs victime omenești ori pagube materiale”, a declarat pentru AGERPRES operatorul de serviciu al Inspectoratului pentru Situații de urgență Bacău, Ion Cerbuță.

Imediat după producerea cutremurului, în jurul ore 21,14 mai mulți băcăuani care locuiesc în blocurile din mai multe zone ale municipiului au coborât în stradă, de frica unor replici.

“Nu s-a primit niciun apel pe serviciul de urgență 112, nici pe telefonul instituției”, a precizat Ion Cerbuță.

Două noi seisme în Vrancea, de 2,8 grade și, respectiv, 3,3 grade Richter

Două noi cutremure, de 2,8 grade pe scara Richter, respectiv de 3,3 grade, s-au produs sâmbătă seară în zona seismică Vrancea, ambele la mică adâncime, acestea fiind replici de intensitate mai mică ale cutremurului de 5,7 grade produs în aceeași zonă, la 21,14.

Prima replică, de 2,8 grade, a avut loc la ora 22,24, la o adâncime de 30 km, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Mărășești (5 km), Focșani (17 km), Tecuci (19 km), Adjud (28 km), Râmnicu Sărat (54 km).

Cel de-al doilea seism s-a produs la 22,30, tot la o adâncime de 30 km, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Mărășești (2 km), Tecuci (16 km), Focșani (20 km), Adjud (26 km) și Bârlad (53 km).

Seismul a avut o intensitate epicentrală VI, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Mărășești (6 km), Focșani (21 km), Tecuci (22 km), Adjud (25 km), Onești (51 km).

Cutremurul a fost resimțit și la București și este cel mai puternic din acest an. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ