Modernizarea Aeroportului International “G. Enescu” Bacau a fost licitata de doua ori: in 2014, când ofertele au fost considerate neconforme, si in februarie 2015. Au fost depuse doua oferte, una apartinând UTI Grup Bucuresti – Conextrust SA Bacau – Geo Arc SRL si alta asocierii Porr Construct SRL – SC Rotary SRL – Transproiect 2001 SA – DMV Aviatech SRL.

Contractul a fost adjudecat de primii, dar Porr Construct a solicitat anularea procedurii de atribuire si reevaluarea ofertelor. Solicitarile au fost respinse de Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor, motiv pentru care Porr Construct a actionat in instanta Judetul Bacau, in calitate de parte contractanta.

La recurs, cazul a fost judecat de Curtea de Apel Bacau. Marti, 28 iulie, aceasta instanta a respins plângerea Porr Construct ca nefondata, decizia fiind definitiva.

PUBLICITATE

Contractul are o valoare de 57 de milioane de lei, suma pentru care câstigatorii vor executa un terminal de pasageri, un turn de control, un terminal pentru transportul rutier, un drum de acces spre radiofar, o parcare auto si alte lucrari mai mici.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Este foarte bine ca se pot incepe lucrarile de modernizare a aeroportului din Bacau.Bacaul este un oras care are nevoie de aeroport.Sa ne incadram in lumea moderna.

  2. Mai contestati mult ca deja Iasiul ia avant,au inceput curse externe mai multe, au investitii prin programe,etc.Noi,in
    Bacau contestam si ne reclamam si din primele 10 judete ,am ajuns pe locul 36!!!!!!,din 40!

LĂSAȚI UN MESAJ