Camera Agricola Bacau a inceput noi cursuri de pregatire profesionala, destinate celor care vor sa activeze in domeniul agriculturii. Unul dintre acestea este profilat pe ocupatia de agricultor in culturi vegetale.

Pe parcursul a trei luni cât va dura cursul, cei inscrisi vor invata despre tot ce inseamna culturi vegetale, de la legume, vita de vie, pâna la pomicultura, cultura mare, chiar fluoricultura etc. O prima etapa in derularea acestui curs a avut loc zilele trecute, dr. ing. Florin Acatrinei, consultant la Camera Agricola Bacau facând o demonstractie practica pe plantatia proprie de pomi fructiferi.

 

„Am profitat de vremea frumoasa de afara si am inceput cu lectia practica de taiere a pomilor. Mai ales ca multi dintre ei nu au avut legatura cu pomicultura, le-am oferit notiunile primare legate de ramurile de rod, de principiile de taieri etc. si, s-a vazut, i-a incântat pe cursanti care cred ca au inteles ceva”, a declarat Florin Acatrinei.

Cursul are competente in aproape toate ramurile agriculturii, diploma pe care o vor primi cei inscrisi putând fi folosita inclusiv pentru a putea accesa proiecte cu finantare europeana. Petrica Raileanu este unul dintre participantii la acest curs.

Reintors acasa, dupa 19 ani de munca in Grecia, tânarul are planuri mari in satul unde s-a nascut „Este mai mult decât interesant cursul, având in vedere ca noi ne retragem din strainatate si vrem sa pornim activitati in agricultura, in zona nostra de bastina. Am cumparat, deja, un teren de peste 30 de hectare in zona Ardeoani si, daca tot a venit criza asta in Grecia, vrem sa infiintam, pentru inceput, vreo 3 hectare cu livada, in principiu cu fonduri europene pe masura 6.1 destinata tinerilor fermieri”, a spus Petrica Raileanu.

Cursurile si atestatele obtinute la absolvire sunt obligatorii pentru fermierii care doresc sa acceseze fonduri europene. Acestea au o durata de trei luni si se vor incheia cu un examen de tip test grila. Pentru participarea la aceste cursuri sunt necesare doar o cerere de inscriere, o copie dupa actul de identitate si una dupa ultimul act de studii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ