16 iulie 2024
ActualitateCursuri de calificare și specializare pentru șomeri și persoane neindemnizate

Cursuri de calificare și specializare pentru șomeri și persoane neindemnizate

AJOFM Bacău deschide noi orizonturi pentru cei aflați în căutarea unei oportunități de dezvoltare profesională, oferind cursuri de calificare și specializare gratuite prin intermediul Centrului de Formare Profesională propriu. Această inițiativă este dedicată persoanelor care pot fi înregistrate în evidența agenției, conform prevederilor articolului 66 din Legea 76/2002, actualizată.

Principala categorie vizată sunt șomerii indemnizați sau neindemnizați, oferindu-le posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile și de a se pregăti pentru oportunitățile de angajare disponibile pe piața muncii.Printre facilitățile oferite se numără decontarea transportului, fie că este vorba de bilete de călătorie sau abonamente. Astfel, AJOFM Bacău își propune să elimine barierele de acces la cursurile de formare profesională și să ofere sprijin suplimentar participanților.

Un aspect deosebit al acestei inițiative este posibilitatea de a continua gratuit cursul în cazul angajării în timpul perioadei de desfășurare a acestuia. Aceasta reprezintă o șansă valoroasă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească competențele și să obțină calificări în concordanță cu cerințele pieței muncii.

De asemenea, AJOFM Bacău permite participarea la cursuri și persoanelor care nu îndeplinesc criteriile de gratuitate, prin achitarea contravalorii cursului conform prevederilor articolului 26 alineatul 3 din Hotărârea de Guvern 377/2002.

Pentru cei interesați să afle mai multe detalii sau să se înscrie la cursuri, Centrul de Formare Profesională poate fi contactat la numărul de telefon 0234.514859. Informații suplimentare pot fi obținute și de la sediul AJOFM Bacău, situat pe strada I.S. Sturza nr. 63, în sediul vechi, camera 8, la numărul de telefon 0234.576286.

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri