Mai multe aeronave care trebuiau să aterizeze pe aeroportul din Iași au fost redirecționate către Bacău și Chișinău din cauza vizibilității scăzute, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanții Aeroportul Internațional Iași.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului din Iași, Elena Troia, a declarat că, din cauza ceții, este imposibilă aterizarea aeronavelor.

Astfel, avionul care trebuia să vină de la Otopeni spre Iași la ora 09,05 nu a decolat încă, un altul care trebuia să decoleze tot de pe Aeroportul Otopeni și trebuia să ajungă la Iași la 09,23 a decolat spre Iași abia la ora 14,30, acesta fiind direcționat spre Bacău.

Tot spre Aeroportul Bacău a fost direcționată la 14,15 și aeronava care vine de la Cluj și trebuia să ajungă la Iași la ora 11,15, pe același aeroport fiind deviată și aeronava care a venit de la Koln.

Potrivit sursei citate, cursa care trebuia să ajungă de pe aeroportul Luton la ora 13,10 a aterizat la Chișinău, după ce a survolat mai mult timp zona dintre Iași și Suceava.

“Pentru pasagerii aflați în această situație, companiile aeriene vor pune la dispoziție autocare pentru a-i aduce la Iași. Și orarul zborurilor programate din Iași pentru alte destinații, cu aceleași aeronave, va suferi modificări. În acest moment, vizibilitatea pe pistă este sub 350 de metri, sub limitele stabilite de proceduri. Este exclusiv decizia operatorului dacă aterizează sau nu. Echipamentele de apropiere și sistemul de balizaj de la Aeroportul Iași funcționează normal”, a mai spus Elena Troia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ