Cursul Festiv al Promotiei 2012 de la Universitatea “George Bacovia” s-a desfasurat intr-o atmosfera de sarbatoare in Aula “Moldova”, in prezenta membrilor fondatori ai Universitatii, profesorilor, rectorilor, membrilor Senatului, Consiliului de Admistratie si a numerosi parinti, rude ale absolventilor din acest an. Flori, lacrimi, bucurie, cuvinte emotionante rostite de la tribuna de profesori si studenti, bilant, promisiuni si sperante ca anii petrecuti in universitate le vor asigura realizarea visurilor. Peste 300 de absolventi, cu opt specializari, la Licenta si 320 de Master au pasit in aulele si salile de curs ale universitatii cu speranta si optimism si au iesit, dupa finalizarea cursurilor, cu certitudini si mistere descifrate.
Discursul omagial de la intrunirea festiva a fost rostit de rectorul universitatii, prof.univ.dr. Tatiana Puiu. “Fiind un moment festiv, vreau sa va ofer voua prilejul de a va expune gândurile, sentimentele acum la sfârsitul anilor de studiu. Totusi, imi permit sa va sugerez câteva directii pe care consider ca pot fi luate in calcul. In primul rând, m-as implica in realitatea inconjuratoare, din toate perspectivele: economice, psihologice, morale. Nu as inceta sa visez si nu as precupeti nimic pentru a-mi indeplini visele.As pune intotdeauna pe primul plan familia, inaintea oricarei alte optiuni, nu as inceta sa invat, caci, dupa cum spunea Alvin Toffler, analfabetul secolului XXI nu va fi cel care nu stie sa citeasca sau sa scrie, ci va fi cel care nu va sti sa invete continuu. Nimic nu este imposibil, cu conditia sa vrei. Asadar, dragi studenti, luptati pentru ceea ce considerati ca trebuie sa deveniti, noi v-am oferit armele – armele cunoasterii. Sa fiti sanatosi si fericiti”
Decanii celor doua facultati, profesorii Constantin Cojocaru – Finante-Contabilitate si Management-Marketing, respectiv Ion Barbu Ciochina – Drept si Administratie Publica, au trecut in revista rezultatele din acesti ani, greutatile intâmpinate, dar mai ales au vorbit despre marea bucurie traita alaturi de studenti, care, odata cu obtinerea statutului de “bacovieni” au muncit pentru a demonstra ca “la Bacovia se face si se invata carte”, dovada fiind si faptul ca peste 80 la suta dintre absolventi si-au gasit rostul si menirea in comunitatea profesionala si stiintifica a Bacaului, fiind incadrati in functie de pregatire si competentele dobândite in prestigioasa institutie de invatamânt.
“Anii de studentie au fost pentru mine cei mai frumosi ani din viata, in care am invatat sa ne dezvoltam, am invatat sa invatam, sa ne pregatim, sa ne formam ca viitori specialisti. A fost perioada care, impreuna si cu sprijinul profesorilor ne-am format abilitati, deprinderi, am acumulat foarte multe, astfel ca imediat sa ne asumam in societate responsabilitati, in functie de pregatirea fiecaruia. Eu voi urma in primul studiile de Master, care este definitoriu in cariera noastra. Le multumesc tuturor colegilor si profesorilor pentru tot ce mi-au daruit in formarea mea ca om”, ne-a spus Paula Roman – absolventa Finante-Banci.
Cu tineretea specifica, cu exuberanta vârstei, reprezentantii studentilor de la toate facultatile si specializarile au tinut sa aduca, prin cuvinte, gesturi si mici spectacole multumiri profesorilor, asistentilor, tuturor celor care i-au indrumat in anii de studiu, celor care le-au daruit din plinul lor, din experienta si cunostintele lor pentru ca ei, acum, sa devina oameni bine pregatiti pentru a debuta in viata publica, iar unii sa-si poata continua studiile de master si doctorat.
“Anii de studentie au reprezentat pentru mine un punct de trecere de la anii de liceu la o treapta superioara. In aceasta facultate am invatat sa fiu responsabila, am devenit un om matur, capabil sa-si asume obligatii in societate. Sunt mândra ca am absolvit aceasta facultate la Universitatea «George Bacovia», am avut profesori extraordinari, pe care ii iubesc, le multumesc si, in acelasi timp, recomand tuturor celor care doresc sa urmeze o facultate de drept sa aleaga cu incredere Universitatea «George Bacovia». Eu voi urma cariera de avocat, pentru care consider ca sunt pregatita”, ne-a spus si Andreea Hanu – absolventa a Facultatii de Drept.
Cum se intâmpla in viata, o parte dintre absolventi vor orbita, cum la fel de multi vor zbura spre stele. La multi ani “Bacovia”, la multi ani “bacovieni”!
Gheorghe Baltatescu

Alte articole