Cadere de cortina peste prima editie a “Cupei Orasului Bacau” la sah, competitie desfasurata pe parcursul a patru zile la Pensiunea “Margo” din Lilieci. Concursul, care s-a incheiat duminica, a reunit in jurul tablelor cu câte 64 de patratele un numar de 63 de concurenti legitimati la urmatoarele cluburi din tara: Politehnica Iasi, CS Sah Club Galati, CSM Focsani, Ariadna Suceava, Realitatea Husi, Cimentul Bicaz, CSS Ioios Brasov, ACS “Elisabeta Polihroniade” Bucuresti, Universitatea Ciova si CS Sfinxul Iasi.

Partea leului in privinta numarului de participanti si-au taiat-o, fireste, gazdele de la CS Regional de Sah “Nord- Est” Bacau: 18 sportivi. “Din pacate, Candidatul Maestru Silviu Ifrim, de la clubul nostru, a participat doar ca organizator, nu si in calitate de concurent, ceea ce ne-a privat de o sansa insemnata in privinta obtinerii unui loc pe podium”, a punctat presedintele CSRS “Nord- Est”, Costica Lupusoru, care s-a declarat multumit de calitatea turneului: “A fost o competitie de un bun nivel, cu meciuri interesante si cu jucatori bine pregatiti. Cel mai bine cotat sportiv a fost CM George Daniel, cu un punctaj ELO de 2251, la start inscriindu-se si trei posesori de titlu de MN, si anume Ovidiu Chifor, de la Poli Iasi, George Paval, de la Sfinxul Iasi si Iulian Necula, de la Universitatea Craiova”.

Turneul, desfasurat in sistem elvetian, 7 runde, sah clasic, a fost arbitrat de Sebastian Volcinsche si a fost câstigat de Catalin Lucian Patrascu (CSM Focsani), care a totalizat 6 puncte din 7 posibile. Patrascu a fost urmat in clasament, in ordine, de: Dragos Daniel Martian (Sah Club Galati), Alexandru Stegariu (Poli Iasi), Sebastian Ionut Pavel (Ariadna Suceava) si Wylly Hanga (Realitatea Husi).

Alte rezultate:

Categoria “ELO <1900": locul 1- Constantin Bogdan Craciun (CSRS "Nord Est" Bacau). Categoria "ELO <1600": locul 1- Mihai Alexandru Hrimiuc (Raraul Câmpulung Moldovenesc). Categoria "S 50": locul 1- Ion Anitei (CSRS "Nord- Est" Bacau). Cele mai bune clasari in ceea ce-i priveste pe sahistii de la CSRS "Nord-Est" Bacau au fost obtinute de Ionut-Flavius Lazar (locul 9), Ovidiu Solomon (11), Ion Anitei (13) si Constantin Bogdan Craciun (14), toti cu câte 4, 5 puncte. Merita remarcata, totodata, evolutia foarte buna a juniorilor Matei Christian Tablan (CS Pionul Piatra Neamt), Stefan Maimascu si Teodora Avadani (ambii CSM Focsani 2007), care au totalizat câte 4 puncte.

Alte articole