La sfârșitul săptămânii, Sala Sporturilor din Bacău a găzduit cea de-a XIII-a ediție a Cupei Municipiului Bacău la handbal masculin, competiție ce a reunit la start cinci echipe. Bacăul a fost reprezentată de nou promovata în Liga Zimbrilor CSM, dar și de „satelitul” acesteia, CSM II, echipă proaspăt înscrisă în Divizia A. Alaturi de echipele Bacăului au evoluat în acest turneu CSU Suceava, HC Buzău 2012 și CSM Reșița.

În urma jocurilor s-au înregistrat următoarele rezultate: CSM Bacău – CSU Suceava 22-19 (10-11); CSM II Bacău – CSM Reșița 29-30 (13-11); HC Buzău – CSU Suceava 27-30 (13-15); CSU Suceava – CSM Reșița 32-25 (13-12); CSM Bacău – HC Buzău 27-23 (12-12); HC Buzău 2012 – CSM Reșița 26-26 (13-11); CSM Bacău – CSM II Bacău 29-20 (12-7). În clasament, CSM Bacău a terminat pe prima poziție, urmată de CSU Suceava. Echipa din Buzău s-a clasat pe locul III, fiind urmată de CSM Reșița și CSM II Bacău

S-au acordat și premii individuale, pentru cel mai bun portar, Răducu Tamaș (CSM Bacău); pentru cel mai tehnic jucător, Alexandru Asoltanei (HC Buzău); golgheterul turneului fiind Alexandru Tărîță (CSM Bacău) cu 24 de goluri marcate în trei partide.

„Mi-a plăcut că jucătorii mei au avut încredere în forțele proprii, nu au cedat, s-a văzut că au jucat pe teren propriu și că țin la suporteri. Unii însă au fost timorați de această apariție în fața publicului băcăuan. În continuare trebuie să avem răbdare și să clădim pas cu pas. Lucrurile făcute peste noapte nu sunt de durată. Am încredere că după meciurile de la acest turneu și cu revenirea celor patru stranieri în lot (Kurtes, Bahdan, Maksimov și Sadovyi-n.r.), fața echipei va fi cu totul alta”, a declarat Eden Hairi, antrenorul CSM Bacău.

Pentru echipa de Liga Națională urmează un turneu de pregătire la Turda (24-26 august), unde vor mai participa AHC Potaissa Turda și CSM Focșani.

Alte articole