Handbaliștii CSM Bacău își continuă seria jocurilor de pregătire în vederea noului sezon competițional. După cele trei teste susținute în compania celor de la HC Vaslui (două dintre ele având menirea să înlocuiască „dubla” cu Dobrogea Sud Constanța), „CSMeii” schimbă registrul. Și o fac cu prilejul celei de-a XIV-a ediții a Cupei Municipiului Bacău, care se va derula în acest weekend, la Sala Sporturilor.

Ediția din 2019 a „competiției de casă” va fi, în fapt, un „patrulater” ce va reuni, alături de gazdele de la CSM, alte trei grupări din Liga Zimbrilor: CSM Făgăraș, HC Buzău și CSM Focșani. „Sunt teste utile în perspectiva meciurilor de campionat, principala noastră țintă în această perioadă fiind omogenizarea relațiilor de joc. Așteptăm publicul băcăuan într-un număr cât mai mare la sală”, a declarat antrenorul formației băcăuane, Adrian Petrea. Cupa Municipiului Bacău se va desfășura după sistemul „fiecare cu fiecare”, în fiecare zi fiind programate câte două partide.

Turneul se va încheia duminică, odată cu festivitatea de premiere programată la ora 13.45. După Cupa Municipiului Bacău, Crnoglavac, Păunică, Cotinghiu și compania vor participa ,în perioada 16-17 august, la o altă competiție de profil, „Cupa Poli”, de la Timișoara. Unde, pe lângă gazdele de la Politehnica vor mai evolua Potaissa Turda și sârbii de la Metaloplastika Sabac. În drum spre Timișoara, „CSMeii” vor face o haltă la Reșița, pe data de 14 august pentru un amical cu formația locală CSM Școlar. Campionatul Ligii Zimbrilor va debuta pe 31 august, în runda inaugurală CSM Bacău primind vizita Dunării Călărași.

Programul Cupei Municipiului Bacău, ediția a XIV-a

Vineri, ora 16.00: CSM Focșani- HC Buzău. Ora 18.00: CSM Bacău- CSM Făgăraș.
Sâmbătă, ora 16.00: CSM Făgăraș- CSM Focșani. Ora 18.00: CSM Bacău- HC Buzău.
Duminică, ora 10.30: CSM Făgăraș- HC Buzău. Ora 12.30: CSM Bacău- CSM Focșani.

Ora 13.45: festivitatea de premiere.