Cu ocazia Zilei Internaționale a Șahului, Primăria Buhuși și C.S.O. Buhuși au organizat o competiție pentru copii: Cupa „Micul șahist”. Competiția a fost găzduită de Biblioteca Orășenească „George Bacovia”, locul în care își desfășoară activitatea  Secția de Șah  a  C.S.O. Buhuși, coordonată de prof. Teodor Mincioagă.

La competiție au participat, la două categorii de vârstă,  copii din Buhuși și Bacău. Iată-i pe cei care au urcat pe podium…

Categoria 7-10 ani: 1. Emilian Bostan. 2. Teodora Ioana Corbuleț. 3. Cristian Rafael Vasilache.

Categoria 11-14 ani: 1. David Haidău. 2. Ștefan Mazilu. 3. Valerian Caldare.

Emilian Bostan
David Haidau

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrian Păduraru, șeful Serviciului Cultură și Sport, Primăria Buhuși, a acordat diplome tuturor participanților. Cei care au urcat pe podium au primit tricouri personalizate și trofee.

,,Am jucat patru partide. Cea de-a doua,  cu băcăuanul, care este un șahist foarte bun, și cea din semifinale au fost cele mai dificile. A fost un concurs foarte disputat, M-am îmbogățit cu o experiență frumoasă și utilă. Mă va ajuta să-mi crească stima de sine”, ne-a spus David Haidău.

Campionul celeilalte categorii de vârstă, Emilian Bostan, ,,s-a bucurat enorm, a arătat trofeul tuturor prietenilor. Nu se aștepta să câștige, dar izbânda nu a fost o surpriză pentru mulți dintre cei care-l cunosc”, ne-a mărturisit  mama acestuia, prof. Cătălina Bostan.

Prof. Teodor Mincioagă a concluzionat: ,,A fost un concurs desfășurat în sistem open. Nivelul: ridicat. Ambiția, pasiunea participanților au fost grozave. Cu finale disputate, echilibrate, mediatizate, competiția a făcut o bună propagandă sportului. Într-o bună tradiție buhușeană, vom continua să organizăm asemenea concursuri, antrenând copii și din alte orașe, comune”.

                                                              

 

 

 

 

 PUBLICITATE