La finalul săptămânii trecute, pensiunea „Margo” din comuna băcăuană Lilieci a găzduit un concurs de șah rezervat copiilor cu vârsta până în 15 ani. Intitulată „Cupa de vară Margo”, competiția a reunit la start 33 de copii, care s-au întrecut în sistem elvețian, șah rapid, câte 15 minute pentru fiecare jucător, în cadrul a trei grupe de vârstă: U9, U12 și U15. Arbitrajul a fost asigurat de Ionuț Lazăr și Radu Hanga, iar premierea s-a făcut pe grupele de vârstă amintite, dar și în baza clasamentului general.

La deschiderea turneului, președintele CSRȘ „Nord-Est”, Costică Lupușoru a evidențiat avantajele perfecționării psihicului prin șah și a subliniat activitatea meritorie a instructorilor Ionuț Lazăr, Radu Hanga, Jănică Negruț și Gheorghe Pirici.

Clasament general: 1) Alexandru Călugăru, 2) Marcu Arva, 3) Ștefan Rusti.

Under 15: 1) Narcis Budău, 2) Marian Dragoș Budău, 3) Matei Candet.

Under 12: Răzvan Bălăiță, 2) Victor Hussar, 3) Briana Stupu.

Under 9: 1) Denis Constantinescu, 2) Vlad Dima, 3) Matei Burcă.

Merită remarcată evoluția câștigătorului competiției, Alexandru Călugăru, autorul a șapte victorii din tot atâtea posibile, dar și a ocupantului locului 3 la U15, Matei Candet, care, la prima sa participare oficială, a obținut 4 puncte din totalul de 7.