Bazinul de Înot din orașul lui Bacovia a găzduit weekendul trecut ediția a XII-a a Cupei Bacăului la Înot, o competiție la care s-au întrecut peste 300 de sportivi de la 21 de cluburi din țară și din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern Bacău, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Primăria Municipiului Bacău, în parteneriat cu CS Nautica Bacău.

„Ca noutate la această ediție, avem și categorii mai mari de vârstă, adică junior și seniori. Având în vedere că din luna ianuarie în Bacău activează Centrul OLimpic de Tineret și Junior, coordonat de mine, am decis să organizez la acest eveniment categorii de concurs și pentru ei, pe considerentul că este o bună oportunitate de verificare în vederea competițiilor următoare”, a declarat Ovidiu Galeru, președintele Asociației Județene de Natație și Pentatlon Modern Bacău.
Câștigătorii Cupei Bacăului 2019:

Feminin
1. Maysa Rațiu-Centrul Național Olimpic Bacău;
2. Aleegra Tudor-CSM Bacău (junior)
Masculin
1. Rareș Drugă-CSM Bacău (junior)
2. Robert Adam-CSM Bacău (cadeți)
3. Robert Banu-CS Nautica (10 ani)
4. Alexander Posa-CS Nautica (9 ani)
5. Andreeas Mereuță-CS Nautica (7 ani)

Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria înotătorului băcăuan Florin Ilie, stins din viață cu două zile înaintea competiției, sportivul băcăuan suferind o complicație medical în urma unei meningite.

Florin Ilie a făcut parte din elita înotătorilor de performanță, crescut în bazinul din Bacău, a reprezentat orașul la cel mai înalt nivel în competiții naționale și internaționale. Fost component la Lotului Național de Juniori și deținător a mai multor Recorduri Naționale, Florin Ilie a avut și multe rezultate notabile la competiții internaționale.

„Noi, toți antrenorii și personalul Bazinului de Înot din Bacau, suntem copleșiti la aflarea veștii ca Florin Ilie (Gil) – 36 ani, prietenul nostru drag ne-a părăsit. În memoria lui Gil, toți participanții la Cupa Bacăului ediția a XII-a am ținut un moment de reculegere, unul dureros pentru cei care l-am cunoscut. Dumnezeu să aibă grija de tine. Condoleanțe familiei”, a adăugat la final Ovidiu Galeru.


PUBLICITATE