Regimul termic va continua să rămână unul mai scăzut decât normalul acestei perioade, cel puțin în următoarele 3-4 zile, iar precipitațiile vor fi prezente la nivelul întregii țări, în unele regiuni fiind semnalate atât lapovițe și ninsori, cât și intensificări ale vântului, se arată în prognoza meteo valabilă în perioada 12-25 octombrie 2015, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/.

În Moldova, în primele zile, vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 4-10 grade și minime între un grad și 4 grade Celsius, medii regionale. În perioada 15-20 octombrie vremea se va încălzi, în special în sudul regiunii și în dealurile subcarpatice, urmând a se înregistra valori medii de 12-15 grade ziua și 4-8 grade noaptea. Apoi este estimată o scădere ușoară de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în nordul regiunii acestea vor fi mixte, apoi se vor semnala ploi slabe sau burnițe, cu caracter local.

La munte, în primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime termice, în medie, de 3-7 grade și minime negative. După data de 15 octombrie, vremea se va încălzi până la valori medii de 6-10 grade ziua și două și 6 grade noaptea. O scădere de temperatură este estimată pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză. Se vor semnala precipitații mixte la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ