Mucegaiul este o problema mult mai des intalnita decat se pare. Si nu vorbim de cel format pe o bucata de paine uitata din intamplare intr-un colt al bucatariei sau o fructa de care am uitat in debara. Este vorba de mucegaiul persistent care se formeaza in baie, debarale sau in spatele mobilei.

Daca ai incercat toate metodele “clasice”prin spalarea peretilor cu clor, borax sau lamaie, fara success pe termen lung, este timpul sa te “inarmezi”cu o solutie care indeparteaza cauza mucegaiului din orice ungher al casei, si chiar din beciurile umede si racoroase.

Important este sa cunosti cauza aparitiei mucegaiului: umiditatea crescuta. Aceasta se datoreaza fie infiltratiilor, aportului de umditate din activitatile zilnice – dus, gatit, de exemplu – sau a condensului format mai ales in perioada rece a anului pe peretii exteriori. O umiditate crescuta este mediul propice pentru formarea mucegaiului. Asadar, cum scapam de umiditatea excesiva?

Acest lucru il poti realiza extrem de simplu cu ajutorul unui dezumidificator casnic. Un astfel de aparat este conceput special penru a elimina excesul de umiditate. De ce spunem exces? Pentru ca este normal ca aerul sa aiba o anumita umiditate, specialistii recomandand un nivel intre 40% si 60%, insa este periculos sa ai un nivel foarte ridicat de umiditate, respectiv un exces de umiditate. Deumidificatorul are acest rol, de a colecta umiditatea in plus dintr-o incapere.

Un astfel de aparat trebuie ales in functie de dimensiunea incaperii in care il folosesti, de temperatura mediului de utilizare si de cat de grava este problema la tine acasa in ceea ce priveste mucegaiul. Cu siguranta gasesti un model potrivit pe site-ul alecoair.ro, magazinul online cu cea mai mare varietate de astfel de aparate, de la cele mai simple, utile, de exemplu pentru a usca rufele in casa, pana la cele care au integrate si functia de purificare cu ajutorul filtrelor HEPA, ionizarii sau a altor sisteme de purificare a aerului.

Te va surprinde, cu siguranta, cata apa poate colecta un astfel de aparat din aer, si mai ales, cat de repede poti scapa de mucegai sau igrasie. Este bine sa soliciti, pe langa un dezumidificator de calitate, si sfaturi privind modul de utilizare, pozitionare in camera sau reglare.

O problema acuta cu mucegaiul – una din cauzele diverselor boli pulmonare – poate fi rezolvata simplu cu ajutorul unui aparat pe care il poti comanda online si pe care il poti pune in functiune de a doua zi.

 

Sursa foto: pexels.com

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE