Știi ce poți face ca cea mai bună perioadă a anului să fie și mai bună? Decorează-ți casa în spiritul de Crăciunului! Indiferent dacă preferi decorul tradițional sau ceva mai modern, important este să aranjezi totul astfel încât să te poți bucura din plin de magia celor mai frumoase sărbători.

Crăciunul înseamnă timp de calitate cu familia și prietenii, generozitate, bunăvoință și multe amintiri frumoase. Poți organiza petreceri sau poți să profiți de această perioadă pentru a te relaxa. Ești pasionat de gătit? Pregătește cei mai gustoși cozonaci! Îți place să oferi cele mai frumoase cadouri? Programează-ți câteva vizite la magazine. Preferi să te distrezi cu jocurile de noroc? Profita de bonusuri și rotiri gratuite.

În acest sezon de sărbătoare, îți prezentăm ideile noastre despre cum îți poți decora casa cu ocazia sărbătorilor de iarnă punând accentul pe cele 5 simțuri: văz, miros, gust, sunet și atingere. 

O încântare a ochilor: decorațiuni pentru toată casa

Amenajarea decorului interior este primul pas în răspândirea veseliei. În mod tradițional, sufrageria este principalul loc de adunare de sărbători. Odată ce ai bradul cumpărat și coronița atârnată pe ușa din față, al treilea proiect ar trebui să fie decorarea camerei.

Luminițele simple crează o atmosferă caldă și plăcută. Folosește aceeași temă pentru toată încăperea, utilizând același tip de iluminare la pomul de Crăciun, șemineu, ramele ușilor și chiar și pentru ferestre. Înfășurarea frunzelor sezoniere, cum ar fi vâscul, iederă și bradul în jurul diverselor cabluri de iluminat, ascund în mod frumos elementele care nu ar trebui să fie la vedere și aduc un element natural de iarnă în încăpere. Poți înfășura o panglică de catifea în jurul capetelor pentru a asigura aspectul elegant, adăugând în același timp o pată de culoare.

Apoi, folosește lumânări clasice, de lungime medie, pe care le poți așeza în candelabre în zonele principale ale încăperii, fie pe masă sau șemineu. Restul depinde de tine, iar opțiunile sunt aproape nesfârșite. Ia în considerare adăugarea de mici plante, ornamente colorate de Crăciun sau o coroană de flori agățată pe perete.

După ce ai decorat camera de zi, este timpul să treci la celelalte zone ale casei. Întrucât este ușor să decorezi complet toate camerele, de exemplu bucătărie sau camera de oaspeți, orientează-te spre proiecte la scară mică pentru aceste spații. Pernele de sărbătoare, combinațiile cu nuanțe, lumânările parfumate, bolurile de sticlă cu ornamente de Crăciun și diferite fotografii de familie, toate adaugă o notă festivă.

Este, de asemenea, un moment minunat pentru a prezenta obiecte cu valoare sentimentală primite de la prieteni și familie. Împodobirea cu ocazia Crăciunului înseamnă a aduce înapoi acele amintiri fericite și a crea altele noi.

Încearcă să creezi un mediu cald și confortabil pentru a încuraja prietenii și familia să se relaxeze, să zăbovească și să amintească de sărbătorile din trecut. Pernele cu tematică de Crăciun din țesături moi sporesc confortul în camere de zi și în living, așa că încearcă să utilizezi perne mari în culori solide ca fundal pentru perne decorative mai mici. De asemenea, păturile groase în roșu intens, verde și crem funcționează bine – poți combina culori și modele adecvate pentru a crea un aspect unic. 

Sărbători cu miros de iarnă

Răsfățul simțului mirosului este un alt mod de a-ți uimi familia și prietenii de sărbători. Miresmele de sezon, cum ar fi pinul, merișoarele, molidul, turtă dulce, brad și scorțișoară sunt doar câteva opțiuni pentru lumânările parfumate. Scoate în evidență miresmele florale de sezon, produse de patiserie și condimente de gătit de Crăciun cu încălzitoare cu ulei parfumat, plasate pe mese laterale, console și dulapuri. Grupează conuri e pin parfumați cu scorțișoară și plasează bolul în apropierea bradului. 

Crăciunul, o sărbătoarea a deliciilor

Unul dintre cele mai așteptate aspecte ale sărbătorilor este meniul special. Fiecare familie are propriile rețete secrete și feluri de mâncare speciale, așa că am inclus câteva dintre preferatele noastre. Pateul și brânza fină constituie un aperitiv elegant, urmat de șuncă coaptă sau filet de vită ca fel principal. Pentru acompaniament, ne plac cartofii la gratin, sosul de afine și caserola de fasole verde. Când este timpul pentru desert, întotdeauna facem loc pentru diferite tipuri de plăcinte. 

Colinde și cântece de Crăciun

Pentru oricine a crescut ascultând celebrele cântece de Crăciun știe că fără acestea sărbătorile nu ar fi atât de speciale. Interpretările de jazz ale melodiilor clasice sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru cina de Crăciun. Iar pentru cei care preferă ceva mai contemporan, mulți artiști pop actuali au în portofoliu melodii de sărbători, așa că este ușor să găsești ceva pentru toți cei care vi se alătură pentru sărbătorile de sărbători.

 PUBLICITATE