Cum să cheltuiești într-un mod inteligent bonusuri pe care s-ar putea să le primești

    Obținerea unui bonus de sfârșit de an la locul de muncă este mereu o bucurie, dar a-ți da seama ce să faci cu el poate fi o provocare. A cheltui mai mult nu este neapărat cea mai bună soluție. Poți folosi un bonus pentru a-ți accelera obiectivele financiare. Orice persoană care intră în posesia unei astfel de sume are diverse opțiuni la dispoziție.

    Și, bineînțeles, cei mai mulți oameni ar putea dori să facă măcar și cel mai minuscul lucru, prin care să simtă că au avut parte de ceva divertisment, iar asta este de înțeles. Dar, mai degrabă decât să-l arunci pe o cumpărare impulsionată, poți fi strategic. Fie că este vorba de a urma un anumit curs, de a investi într-un antrenor personal sau de echipamente de exerciții, de a cumpăra câteva piese cheie pentru o nouă garderobă de lucru sau de a sprijini o organizație caritabilă care este semnificativă pentru tine, această „mișcare” ar trebui să te ducă mai departe.



    Este important să economisești și să investești pentru viitorul tău, dar la fel de important este să pui deoparte niște bani și pentru propriile plăceri, pasiuni, hobby-uri. Dacă folosești 90% sau 95% din bonus pentru prioritățile tale financiare, este în regulă să arunci restul în acel cont de economii de călătorie sau să cumperi acel lucru pe care ți-l dorești cu adevărat. Și chiar și atunci când te tratezi cu o activitate care îți place, pot apărea noi bonusuri. Acestea pot fi rotiri gratuite, atât offline, cât și online, unde sunt oferite o mulțime de informații despre cum funcționează tot procesul, sau doar runde gratuite, lovituri și mișcări anume în tot felul de jocuri. Se poate, de asemenea, ca designerii de jocuri înșiși să primească un bonus ce poate fi corelat fie cu performanța unui joc după lansare, ori ar putea reflecta performanța generală a întregii companii.

    Când faci anumite lucruri cu alte persoane, totul se poate simți mai distractiv. Tocmai de aceea, atât de mulți oameni se antrenează pentru maratoane în grupuri. Este mai plăcut când știi că toți sunt implicați și ai colegi care să te încurajeze atunci când îți vine să renunți. Poate așa ar fi mai bine și la capitolul cheltuirea bonusului. Și cel mai simplu ar fi să te raportezi la colegii de muncă, având în vedere că ați primit aceeași sumă, în aceeași perioadă, cam pe aceleași principii. Consultă-te cu ei și alegeți împreună unele variante de a împărți această sumă pe care ați primit-o. Dacă între voi există și o relație de prietenie, atunci o conversație de acest gen poate fi și mai plăcută.

    Cel puțin unul dintre prietenii tăi economisește, iar acesta are, poate, alți cunoscuți care se află în aceeași situație. Prin urmare, compară strategiile de salvare și obține idei de la una dintre aceste persoane sau de la un grup priceput în finanțe.

    Ca să îți poți lăsa bonusul pe pauză, trebuie să fii și creativ, să găsești modalități de a te distra fără sume enorme. Poate că de obicei ieși cu prietenii vineri seara. Și poate ați vrea să luați cina și apoi să mergeți la un film sau să dansați. Privind totul dintr-o altă perspectivă, poți ajunge la concluzia că a aduna câțiva prieteni acasă și a avea o seară între patru pereți familiari, cu mâncare gustoasă, filme și dans, sună chiar mai bine decât prima variantă. Asigură-te doar că împarți responsabilitățile, astfel încât să nu rămână o singură persoană întotdeauna blocată cu mai multă muncă sau sarcini. Cineva poate pregăti mâncarea, altcineva poate veni cu recomandarea de film, iar DJ puteți fi cu toții. Voia bună va veni cu siguranță.

    Dacă ai dorințe concurente când vine vorba de împărțirea bonusului primit, poți încerca o regulă de 3: folosește 1/3 pentru a reumple anumite goluri, economisește 1/3 într-un fond de urgențe și 1/3 pentru ceva care îți face plăcere. Înainte de toate, însă, nu uita să nu-l cheltuiești înainte de a-l primi.

    Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"