Savana cu Teflon este o vopsea lavabila mata pentru interior si se inscrie, in prezent, printre produsele de cea mai inalta calitate, motiv pentru care reprezinta una dintre alegerile principale a celor mai multi cumparatori.

Calitatea acestei vopsele este data de compozitia sa de copolimeriacrilici in dispersie apoasa, pigmenti, extenderi si aditivi speciali. Formula inovatoare ii confera proprietati unice:

Putere superioara de acoperire;

Rezistenta excellenta la patare si murdarire;

Permite peretelui sa respire;

Se poate acoperi cu orice alt sistem de vopsire lavabila;

Vopsea lavabila Savana cu Teflon: aplicare pas cu pas
 

Majoritatea Oamenilor aleg vopsea lavabila Savana cu Teflon nu doar pentru ca este mai usor de aplicat, dar, in acelasi timp, emite mai putin miros neplacut decât vopselele pe baza de uleiuri si este mai usor de curatat.

Procesul de aplicare a vopselei lavabile este asemanator aplicarii oricarei alte tipuri de vopsele, cu mici specificatii minore de care este bine sa tii seama. Iata care este tehnica aplicarii corecte:

Pasul 1: O data ce ai achizitionat vopseaua, trebuie sa te asiguri ca ai toate uneltele necesare. Pentru o aplicare uniforma este recomandat sa utilizezi un trafalet, iar pentru colturile peretilor si alte portiuni greu accesibile o pensula de aproximativ 5 cm.

Pasul 2: Va fi necesar sa pregatesti incaperea pentru aplicarea vopselei. Acest lucru presupune:

– acoperirea mobilierului si a podelei;
– intreruperea curentului electric;
– aplicarea unei benzi adezive pentru mascarea marginilor podelei, tocurilor de usi sau geamuri adiacente peretelui care va fi vopsit;

Pasul 3: Dupa ce ai pregatit incaperea pentru aplicarea vopselei, curata peretii cu apa si detergent, folosind o laveta curata. Astfel, vei indeparta reziduurile de pe suprafata acestora. Clateste cu apa si, foarte important, inainte de a trece la urmatorul pas, lasa peretii sa se usuce in profunzime.

Pasul 3: Pentru o aplicare perfecta este recomandat ca vopseaua sa fie amestecata in prealabil. Amestecul se prepara in functie de specificatiile producatorului, tinând cont de cantitatea necesara pentru acoperirea peretilor. Atunci cand transferi vopseaua in recipientul folosit pentru aplicare, strecoar-o printr-o pânza de tifon pentru a impiedica patrunderea unor eventuale bucati solide de vopsea.

Pasul 3: Dupa ce ai amestecat vopseaua, aplica un strat de baza pentru a estompa culoarea peretelui. Foloseste pensula pentru portiunile inaccesibile trafaletului si trafaletul pentru suprafetele mari. Dupa ce stratul de baza s-a uscat, se repeta procedeul pentru aplicarea celui de-al doilea strat.

De regula, numarul de straturi aplicate depinde de culoarea originala a peretelui si culoarea care urmeaza sa fie aplicata. De exemplu, o culoare originala a peretelui mai inchisa va necesita pâna la trei straturi, astfel incât aceasta sa fie estompata corespunzator. Mai ales daca noua culoare este o nuanta mai deschisa.

Pasul 3: Dupa aplicarea straturilor de vopsea, va fi necesara curatarea imediata a stropilor de vopsea de pe diferite suprafete, inainte ca ea sa se usuce.
 

Alte articole