Răzvan Bibire

Zombificarea PSD este pe cale să ducă partidul nu chiar la coșul de gunoi al istoriei, dar foarte aproape. Probabil băieții care trag sforile nu vor permite ca partidul să o ia pe urmele PNȚCD-ului, dar nici nu-l vor mai lăsa să depășească un 20-22 la sută.

Metodele le știm, le-am văzut puse în practică la alegerile pentru Parlamentul European. Însă, cu fiecare măsură luată de conducerea partidului, măsură la 180 de grade față de perioada “Dragnea”, PSD pierde voturi.

Pentru că pe social-democrați nu i-au făcut mari votanții tradiționali; partidul a ajuns la scorul istoric din toamna lui 2016 pe baza unui electorat care nu s-a regăsit în oferta celorlalte partide confiscate ideologic de globaliști.

Acel electorat, care a decis că e momentul să voteze pentru o idee românească și nu pentru neoconii ghidonati de la Bruxelles, a făcut PSD-ul mare și pe acel electorat îl trădează, astăzi, cei care au ajuns să conducă destinele partidului.

Sunt cei peste trei milioane de electori care nu s-au lăsat prostiți de manipularea de la Referendumul pentru Familie și au ieșit să voteze. Un electorat rămas acum debusolat de jongleriile unei Ana Birchall și a unei Viorica Dăncilă care s-au predat necondiționat președintelui Iohannis și celor care-l ghidonează. Pentru că acest electorat nu asta a votat.

Și, cu siguranță, nu asta aștepta de la PSD. Este un segment destul de mare pe care, însă, nu se grăbește să-l revendice nici o formațiune politică. Pentru că nici un partid nu mai are voie să se erijeze în port-stindardul naționalismului românesc.

S-a văzut că aceia care se declara suveranisti, doresc protejarea valorilor naționale, care încearcă să mai slăbească jugul impus de Bruxelles și de multinaționale “pățesc” lucruri. Până la apariția unei alternative care să culeagă aceste voturi, ele se vor irosi, mai ales că, dacă se va aprobă ghidușia cu votul de trei zile în străinătate, mulți vor preferă să stea acasă decât să gireze o eventuală fraudă.

Cât despre cei din conducerea PSD, din păcate majoritatea încă se mai cred în putere și încă mai speră că vor reuși să se lipească de celelalte forțe politice ca să-și mențină ciolanul. Doar că ciolanul ăsta e râvnit de toți și nu va fi împărțit.

Oricât s-ar lăuda cu realizările guvernării, PSD nu poate câștigă puncte: pe cei care muscă din popagandă nu-i interesează creșterea salariilor sau a pensiilor, ei sunt cu “Justiția” în cap, iar cei care înțeleg cum stau lucrurile nu le vor ierta trădarea.