29 martie 2024
Zona zeroFapt diversCum oferim flori?

Cum oferim flori?

S-au terminat Sărbătorile de iarnă. Cine în familie, vizite la socri, invitații la nași, prânzuri cu verii, chefuri cu prietenii, momente mai mult sau mai puțin stânjenitoare după un pahar în plus, cadouri de Moș Crăciun și flori.

Mai ales flori. Buchetul de flori oferit nașei sau soacrei de multe ori suplinește clasica lipsă de idei legată de cadoul cu care să mergi într-o vizită protocolară. Numai că pentru mulți apare și întrebarea aceea chinuitoare: ce flori să iau? Un buchet de flori bogat, înfoiat ca o coadă de păun și plin de foițe de plastic strălucitoare pare rezolvarea cea mai la îndemână. În plus costă și mult, deci sigur va fi apreciat. Ei bine, nu e chiar așa. Există un cod al bunelor maniere și în ceea privește florile. Cum se apropie Sf Valentin, apoi Dragobetele și sigur, 1 Martie și 8 Martie, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum trebuie procedat și cum să megi la sigur cu buchetul de flori.

Pentru mai multă acuratețe am cerut sfatul doamnei Beatrice Stoicovici, wedding planner și florist la L’Atelier des Fetes. Am aflat câteva lucruri care par obișnuite doar că niciodată nu au fost explicate clar:



Orice buchet se oferă cu florile în sus și, foarte, important, fără ambalaj. Așa că celofanul cu steluțe colorate cu care se laudă florăria din colt e un mare NU.

Tulpina trandafirului se oferă fără spini. De Sf Valentin, vrei ca domnișoara sau doamna să fie impresionată, nu în căutare de leucoplast.

Mereu se oferă flori proaspete. Pare de la sine înțeles dar ceea ce se ofilește cum a dat de căldură nu va emoționa. Nu mai spunem de florile deja triste în buchetul oferit.

Trebuie să ținem cont și de sezonul florilor. Zambilele oferite de Revelion sunt cam ciudate…și destul de greu de găsit.

De evitat florile cu posibil sens negativ. De exemplu, cu garoafe albe se merge la înmormântare, nu la doamna profesoară de 8 Martie. Mai bine luați un terariu sau chiar un trandafir criogenat. Sunt spectaculoase.

Nu se oferă flori sau culori unei persoane despre care se știe că le detestă. Vă dați seama cum ar fi dacă buchetul pentru viitoarea mama soacră e spectaculos dar ea e alergică la respectivele flori? Iar nașa ar putea fi și mai impresionată de un aranjament floral.

Nu se oferă cuiva pe care nu îl cunoașteți ghivece cu flori. Dacă totuși cumpărați cuiva cunoscut, obligatoriu trebuie luată și o mască de ghiveci.

Trandafirul oferit iubitei la întâlnire trebuie să aibă coada de maxim 30-40 cm plus câteva frunze, nu un ciomag de jumătate de metru atârnand de petale.

Persoana care primește buchetul se scuză în fața musafirilor și pune florile în vază iar aceștia oferă timpul necesar operațiunii. Felia de tort poate aștepta un minut.

Aceste sfaturi probabil că sunt cunoscute de toți. Noi vă mai spunem să mai luați în calcul și alte idei cum ar fi un tablou din licheni în formă de inimă pentru Sf Valentin sau Dragobete sau un ornament drept cadou pentru ziua de naștere sau pentru ziua onomastică.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri