Putini bacauani stiu ca isi pot recupera taxa platita pentru pasaport, daca s-au razgândit intre timp si nu mai vor ca demersul sa fie dus pâna la capat.

Când serviciul nu a fost sau nu poate fi prestat sau când plata a fost facuta fara temei sau din greseala, pe chitanta neutilizata se inscrie mentiunea “taxa neutilizata”, se semneaza si se stampileza, conform art.5 din OG 24/1992.

Restituirea taxelor se face conf. art 177 din OG 92/2003 privind Codul de procedura civila. Bacauanii care doresc sa-si recupereze banii dati pentru taxa pasaportului, se pot adresa Institutiei Prefectului Bacau, la Serviciul financiar.

PUBLICITATE

“Persoanele care vor sa-si recupereze banii, se pot prezenta la casieria Prefecturii Bacau, unde vor depune o cerere in acest sens. Acestia trebuie sa faca dovada platii respectivei taxe si pe baza actului de identitate pot sa primeasca contravaloarea taxei neutilizate. Procedura poate dura câteva zile, timp in care se fac verificari”, declara Carmen Cioltan, purtator de cuvânt la Institutia Prefectului Bacau

In acest an, au fost inregistrate câteva cazuri de acest gen. Pasaportul simplu temporar costa 219 lei, pasaportul simplu electronic cu valabilitatea de 5 ani (adulti si minorii care au implinit vârsta de 12 ani) este 283 lei, iar pentru pasaportul simplu electronic, cu valabilitate de 3 ani (minori care nu au implinit vârsta de 12 ani) se achita suma de 258 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ