25 aprilie 2024
Zona zeroEu știuCum dezgheți corect un frigider și ce greșeli să nu faci

Cum dezgheți corect un frigider și ce greșeli să nu faci

Dacă vrei că frigiderul tău să funcționeze corect și să aibă randamentul indicat de producători, este necesar că, din când în când, să îl dezgheți, chiar dacă are funcție No Frost sau Frost Free.

Aparatele frigorifice au devenit produse nelipsite din viețile noastre, încă de la începutul anilor 1900. Ele ne ajută să menținem alimentele reci și proaspete pentru mai multă vreme și, în același timp, sunt o modalitate de a îngheța anumite produse alimentare, de la preparate culinare pregătite în casă, până la carne macră. Și aceasta fără să mai fim nevoiți să investim într-un congelator propriu-zis sau în lăzi speciale pentru înghețare.
Odată cu acest confort, operațiunea de dezghețare a devenit și ea una dintre acele treburi casnice obligatorii pentru buna funcționare a frigiderului, dar și pentru siguranța că produsele înghețate mai sunt bune pentru consum.

Frecvența acestei operațiuni depinde de model și de câtă gheață se acumulează. Oricât de simplă ți s-ar părea dezghețarea frigiderului, este bine să ții cont de regulile ce urmează, puse cap la cap de producătorul de frigidere Arctic, ca să te asiguri că te vei bucura de performanțele frigiderului tău cât mai mult timp.



Cât de des trebuie să dezgheți frigiderul

Frecvența dezghețării frigiderului depinde de mai mulți factori. În primul rând, de modelul aparatului tău frigorific. Dacă are funcții ca No Frost, Frost Free nu înseamnă că nu trebuie să-l dezgheți deloc. Va trebui să faci acest lucru măcar o dată pe an și să igienizezi spațiul în care ții alimentele înghețate.

Dacă ai un frigider care nu are funcția de dezghețare automată, atunci este recomandat să-l dezgheți o dată pe lună sau chiar mai des. Este important să faci această operațiune, pentru ca frigiderul tău să-și păstreze randamentul și să nu consume mai mult curent electric decât ar trebui. Citește cu atenție manualul de folosire și ține întotdeauna cont de recomandările producătorilor. De regulă, însă, reține că gheața nu ar trebui să depășească 3-4 mm grosime. Dacă vezi că s-a strâns prea multă gheață, că frigiderul îngheață prea rapid sau că pur și simplu nu mai funcționează corect, atunci este indicat să-l dezgheți. Comandati dintr-o gama variata de frigidere de pe emag.ro.

Greșeli frecvente pe care le poți evita

Dezghețarea unui frigider nu este o operațiune complicată. Totuși, sunt anumite greșeli pe care este bine să le eviți, dacă vrei să te bucuri de performanțele lui timp îndelungat. Mai jos sunt câteva dintre ele:

Nu citeșți cu atenție manualul de folosire – este prima regulă pe care ar trebui să o respecți, ca să te asiguri că dezgheți frigiderul corect și în condiții de siguranță;

Folosești obiecte ascuțite – oricât de mult te-ai grăbi, nu este recomandat să utilizezi obiecte ascuțite pentru a îndepărta gheața de pe pereții frigiderului;

Forțezi înlăturarea gheții – te grăbeșți și începi să tragi de bucățile de gheață care abia dacă se desprind; nu este indicat să faci acest lucru pentru că poți deteriora componentele aparatului tău frigorific;

Utilizezi greșit metoda vasului cu apă fierbinte – nu pune recipientul direct în frigider, ci numai dacă ai pus dedesubt un prosop gros;

Nu folosi uscătorul de păr sau alte aparate electrocasnice decât dacă ți-ai luat toate măsurile de siguranță.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri