Miercuri, 08 iunie 2016, la ora 20:59, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a fost anunţat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre producerea unui incendiu la un bloc de locuinţe de tip P + 7, din municipiul Bacău, strada Mihai Viteazu.

Imediat la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă și o autospecială de transport victime multiple. Concomitent au fost redirecționate către locul evenimentului, din momentul ce acestea au fost disponibile, atât echipajele ce au intervenit pe strada Alecu Russo, din municipiul Bacău, cât și cele care au intervenit în comuna Horgești, sat Răcătău. În momentul sosirii la locul intervenției din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău au acționat pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea acestuia 52 de pompieri salvatori.

Totodată, s-a luat măsura alertării Detaşamentului de Pompieri Oneşti, din cadrul căruia s-a deplasat la locul intervenției o autospecială de lucru cu apă și spumă, încadrată cu 5 pompieri militari. De asemenea, a fost alertat și Detaşamentul de Pompieri Moineşti, care a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu opt salvatori.

În sprijinul forţelor de intervenţie, la locul producerii incendiului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al S.C. Aerostar S.A. Bacău, încadrată cu un lucrător.

La sosirea la faţa locului, la ora 21:03, a primelor echipaje de intervenție, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, la acoperișul unui bloc de locuinţe, aceasta fiind construită cu astereală din lemn și cu învelitoare din plăci de azbociment şi tablă.

Imobilul are în componenţă patru scări de bloc, din care două au fost afectate, scările C şi D. Forţele de intervenţie au acţionat pentru evacuarea locatarilor de la scara D, aproximativ 20 de persoane. La scara învecinată locatarii s-au autoevacuat.

În urma incendiului nu au rezultat victime. Trei persoane au suferit atac de panică. Două dintre acestea au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar a treia de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Toate cele trei persoane au refuzat transportul la spital.

A fost luată măsura întreruperii cu energie electrică şi gaz a apartamentelor de la cele două scări de bloc afectate.
La ora 21:55, incendiul a fost localizat, iar la ora 22:35, incendiul a fost lichidat.

Echipajele de intervenţie au intrat în fiecare apartament de la ultimul etaj, însoţite de proprietari, şi au constatat faptul că acestea nu au fost afectate de incendiu.

Pompierii militari au constatat că s-a avariat o conductă de colectare a apelor pluviale la nivelul etajului II, fapt pentru care au fost inundate nivelele II și I ale blocului de locuințe.

Echipajele de intervenţie au acţionat cu ejectoare de ape mici pentru evacuarea apei provenite în urma avariei.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică au fost asigurate în zonă de 18 polițiști, cu nouă autoturisme pentru muncă operativă şi 36 de jandarmi, cu cinci mijloace.

Acţiunile de intervenţie au fost coordonate din teren de prim –adjunctul inspectorului şef, al I.S.U.J. Bacău, sprijinit de grupa operativă a inspectoratului, formată 11 pompieri salvatori, cu trei autoturisme pentru muncă operativă.

Pentru asigurarea intervenţiei în zona de competenţă, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău s-au deplasat, în sprijin, o autospecială de intervenţie din cadrul S.V.S.U. Buhuşi, încadrată cu cinci voluntari şi o autospecială din cadrul S.C. Thermo Energy Group S.A. Bacău.

O comisie mixtă formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Județean Bacău vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza producerii incendiului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ