30 septembrie 2022
12.1 C
Bacău

Cum alegi pavelele potrivite pentru casa ta?

.

HomeZona zeroEu știuCum alegi pavelele potrivite pentru casa ta?

Alegerea pavelelor este importantă pentru orice amenajare exterioară, atât pentru aspectul estetic, cât și pentru durabilitate. Asigură-te că achiziționezi produse de calitate superioară, care să reziste o perioadă îndelungată și să arate impecabil an după an. Iată câteva recomandări de care să ții cont. Forma, dimensiunile, grosimea, culoarea și costul sunt principalele criterii pentru alegerea pavelelor. De asemenea, un alt factor decisiv este durabilitatea.

Alege forma pavelelor în funcție de stilul amenajăriiCum alegi modelul pavelelor, când ai la dispoziție atât de multe modele? Axează-te pe forme potrivite pentru stilul amenajării exterioare. O curte amenajată în stil Iberic se distinge prin simetrie și linii curbe.

Ține cont de dimensiunea curții

Mărimea pavelelor trebuie aleasă în funcție de dimensiunile zonelor pavate. O curte mică și aleile înguste par mai spațioase sau mai late, dacă se folosesc produse cu lungime și lățime mai mici. Pavelele mari, spre exemplu, sunt potrivite pentru o curte amplă sau un spațiu de relaxare generos. În acest caz, dacă sunt folosite produse cu o dimensiune mică, și timpul de execuție a lucrării, și costul manoperei vor fi mai mari.

Ia în considerare destinația aleilor și zonelor pavate

Când alegi pavelele, grosimea acestora este un element definitoriu, pentru că influențează mult costul și durabilitatea. Cu cât au o înălțime mai mare, cu atât sunt mai rezistente. Astfel, pentru alei pietonale sau zone de relaxare, optează pentru pavele mai subțiri, de până în 60 de milimetri. Pentru un trafic pietonal intens sau auto ușor, îți recomandăm pavelele de 60 de milimetri. Zonele de acces auto și parcările supuse unui trafic greu trebuie pavate cu produse de 80-100 de milimetri, pentru a rezista cât mai bine în timp.

Nu neglija culoarea pavelelor

Designul sau culoarea pavelelor trebuie să fie în armonie cu stilul de amenajare și cu zona pavată. Spre exemplu, produsele cu nuanțe foarte deschise reflectă lumina și pot da impresia unui spațiu mai mare, însă pot deveni orbitoare dacă sunt așezate în jurul unei piscine. De asemenea, pavelele cu aspect antichizat pot avea un cost de achiziție mai mare, dar au un finisaj deosebit, potrivit pentru amenajările sofisticate.

Ia în calcul necesarul de pavele și bugetul

Ține cont de necesarul de materiale și de buget, însă fără a neglija calitatea. Investește în pavele premium, pentru rezistența sporită și finisajele impecabile. Dacă nu te încadrezi în suma alocată pentru amenajare, poți reduce suprafața pavată. În același timp, optează pentru durabilitate, în defavoarea modelului: mai bine alegi produse cu o grosime adecvată și un model mai simplu. Achiziționează pavele de calitate, în funcție de formă, dimensiuni, grosime, culoare și cost. Alege modelele potrivite stilului de amenajare exterioară, destinației zonelor pavate și, desigur, preferințelor tale.

Alte titluri
Alte titluri

Fotbal/ Liga a III-a: Unii cu prima șansă, alții cu a doua

În acest weekend se dispută etapa a șasea a...

Judo/ Memorialul „Aurel Cîmpeanu”: Confirmări și speranțe

Dublă medaliată cu aur la CN Ne-waza și Cupa...

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Deplasare la București

În runda a șasea a Ligii Zimbrilor, CSM Bacău...

Alocație de stat mai mare, pentru copii

Copiii și tinerii cu vârsta de până în 18...

Opinii
Opinii

Găsim și noi o Georgeta Pepene în 2024?

Victoria partidului Fratelli d'Italia la alegerile din Peninsulă a stârnit o fremătare europeană ce a devenit isterie românească din cauza propagandei tâmpite și a...

Ultrascurte

Ceva îmi spune că deschiderea din WW3 va fi similară cu cea din WW2. Că pe polonezi îi mănâncă undeva și, împinși de americani,...

Ultimele știri