Autoritatile din Slanic Moldova au fost asaltate zilele trecute de sesizari venite din partea turistilor care erau extrem de nemultumiti de faptul ca la izvoarele minerale, pentru care alesesera aceasta statiune balneara, nu mai curge o picatura de apa.

Primaria s-a adresat in scris lichidatorului firmei “Flora”, cea care detine terenul, pentru a-i cere sa furnizeze informatii asupra persoanei responsabile “pentru actiunea intreprinsa de Flora SRL”, spre a actiona persoana respectiva in instanta.

Instant Expert, administratorul judiciar al SC Flora SRL, afirma ca nu a autorizat inchiderea izvoarelor si ca a solicitat firmei sa remedieze situatia “astfel incât activitatea statiunii sa nu fie perturbata.”

PUBLICITATE

Cu toate acestea, izvoarele minerale au ramas inchise. In situatia asta, Primaria Slanic Moldova s-a adresat Politiei Orasului, solicitând sa fie identificat vinovatul.

In sesizarea sa, primarul Andrei Serban arata ca Flora SRL nu detine licenta de administrarea izvoarelor, nu este proprietara acestei resurse, care apartine statului, fiind proprietara doar pe terenul respectiv, si ca efectele acestui abuz sunt foarte grave pentru economia orasului.

“De asemenea, inchiderea izvoarelor de apa minerala terapeutica pune in pericol mentinerea calitatii acestora”, mai arata Andrei Serban. Conductele care transporta apa izvoarelor minerale intra intr-o cladire in care se afla pompele, inchise fiind aceste pompe, precum si usa de la intrarea in cladire, explica autoritatile locale.

Urmarile sunt foarte grave, multi dintre turisti amenintând ca nu vor mai veni niciodata in statiunea Slanic Moldova. In timp, prejudiciul poate fie enorm.

“Primaria si agentii economici vor face face plângere in instanta pentru ca vinovatul sa raspunda si penal, si material”, a declarat Andrei Serban, primarul orasului Sl. Moldova.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Niste tampiti sunt cei care au inchis izvoarele tamaduitoare. Probabil vor bani/ chirie de la primaria Slanic Moldova
    Pai tocmai astea aduceau si aduc turistii in statiune.

  2. ACEL TEREN NU TEBUIA SA FIE PARTICULAR CI IN PROPRIETATEA STATULUI…ACEEA PERSOANA TEBUIA DESPAGUBITA DACA TERENUL II APARTINEA DE DREPT…

LĂSAȚI UN MESAJ