1 martie 2024
EvenimentCum a pierdut un sucevean 9.000 de euro din cont

Cum a pierdut un sucevean 9.000 de euro din cont

Un bărbat din comuna Fântâna Mare, județul Suceava, a fost victima unei înșelăciuni bancare, pierzând suma semnificativă de 9.000 de euro din contul său. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava au emis miercuri un avertisment cu privire la acest caz și au oferit detalii despre modul în care s-a produs frauda.

Totul a început când bărbatul a primit un mesaj text, marți, care indica faptul că o plată de 410.22 lei era în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive. Deși nu avea nicio tranzacție la o astfel de unitate, individul a fost preocupat și a decis să contacteze numărul de telefon indicat în mesaj. La celălalt capăt al firului, un bărbat care pretindea a fi angajat al băncii respective a răspuns și a cerut informații personale sensibile.

Sub pretextul anulării tranzacției fictive, bărbatul a furnizat numărul cardului de debit, data de expirare, codul CVV și ultimele șase cifre ale CNP-ului său. După această comunicare, suma de 9.000 de euro a fost transferată fraudulos din contul său bancar.Oficialii Poliției au luat măsuri imediate, întocmind un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Această situație subliniază importanța protejării informațiilor personale și a exercitării unei atenții sporite în fața mesajelor sau apelurilor suspecte. În cazul unor comunicări neașteptate referitoare la tranzacții bancare, este esențial să vă verificați direct cu banca folosind numerele de contact oficiale, evitând să furnizați informații sensibile printr-un canal nesigur.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri