Polițiștii de investigații criminale de la Secția 1 Poliție Bacău au depistat un prahovean, bănuit că ar fi înșelat operatoarea unei case de schimb valutar cu suma de 500 de lei. Tânărul a fost reținut iar prejudicial a fost recuperat.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au depistat și condus la sediul unității de poliție un tânăr de 25 de ani, din județul Prahova, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În urma cercetărileor efectuate de polițiști a rezultat că tânărul respectiv, la data de 24 martie a.c., s-a prezentat la o unitate comercială din municipiul Bacău și a solicitat să i se schimbe suma de 2500 de lei din bancnote de 500 de lei în bancnote de 50 de lei.

După ce s-a realizat această operațiune, bărbatul a afirmat că s-a răzgândit și-a solicitat banii înapoi înmânându-i vânzătoarei bancnotele de 50 de lei, din care ar fi sustras suma de 500 de lei.

Suma sustrasă a fost recuperate și restituită persoanei vătămate.

Față de tânărul de 25 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacau, cu propuneri de arestare preventivă.

Cercetările contunuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.

Polițiștii băcăuani recomandă angajaților societăților comerciale să manifeste prudență maximă atunci când li se solicită de către diverse persoane schimbarea unor bancnote mari în unele mai mici! Numărați cu atenție banii și nu vă lăsați păcăliți de “iuțeala de mână” a unor persoane certate cu legea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ