Două lucruri mi-au sărit în ochi, după ce m-am uitat la mai multe parade de modă pentru sezonul cald al anului în care ne aflăm. Primul a fost explozia nuanțelor de roz, de liliachiu, de orange și verde strălucitor, ca un strigăt al poftei de viață liberă, neîngrădită. Verdele care cheamă norocul și aduce speranță! Care înseamnă renaștere. Purtați-l, așadar, cu mare încredere ! Dar rozul bate tot, este ca o revărsare de bunătăți dulci, de delicatese care să ne încânte, să ne înveselească zilele. Asta în ceea ce privește culorile abordate de designeri și propuse nouă. Apoi am remarcat o altă tendință, și anume aceea a rochiilor cu spatele dezgolit, uneori foarte adânc, dând un aer extrem de zenzual ținutei.

Zona aceasta provocatoare, sexy, invitând parcă la flirturi de o vară, este bine reprezentată de colecțiile de la Casa Mugler, cu decolteuri abisale și transparențe picante, unele ținute fiind foarte teatrale, pentru că au și măști cu sclipiciuri, cu perle și cristale. Mesajul este tot unul de dorință ardentă de libertate, după o perioadă sumbră, de restricții severe, impuse de pandemie. Vedeta verii 2021 va fi, așadar, rochia cu spatele gol, dar foarte „en vogue” sunt și rochițele cu mâneci bufante, având ceva copilăresc, aerian, purtând gândul la un tărâm al inocenței, la zbor și visare. Foarte înflorate, bucurând ochii cu vesela lor cromatică sunt și rochiile maxi, la mare căutare în acest sezon cald. Un element de noutate îl constituie imprimeurile cu desene expresioniste, în culori tari, lăsând o puternică impresie vizuală. La rochiile despre care vorbeam, romantice, boeme, se poartă balerini, espadrile, sandale romane sau pantofii sport, care au cucerit toată lumea în ultima vreme, teniși, sneakers, o revenire spectaculoasă în această vară având și saboții cu talpa de lemn.

Cât despre pantaloni, ei sunt largi și evazați, fluizi, dar foarte prețuiți sunt si cei de trening clasic ( în stil retro), din catifea subțire, de exemplu. În general, moda influențată de veșmintele tip sport este foarte prezentă pe podiumuri, fiind la mare trecere pentru senzația de maximă comoditate oferită celor care o adoptă. Și sunt mulți cuceriți de acest stil lejer, în perfect acord cu ritmul vieții de azi.

Alte noutăți? Imprimeurile cu dungi, revelația sezonului, ca și invazia de geci, cămăși, salopete și veste din denim. Un material evergreen, asigurând întotdeauna un look modern, dezinvolt, tineresc. Nu uitați de accesorii, care sunt foarte importante, având calitatea de a scoate orice ținută în evidență. Genți cu franjuri, coșuri din rafie, pălării, șepci de vară, foarte trendy fiind cele din material cu plasă, în culori bronze, aurii, eșarfe viu colorate, ochelari de soare mari, cu rame rectangulare. Sunt doar câteva sugestii pentru vara care e aproape și de care vrem cu toții să ne bucurăm și să nu mai auzim mereu de restricții.PUBLICITATE