Culoare în mișcare… sau sport fără bariere. Sportul neconvențional, o șansă dezvoltare pentru copii

   

   

   

  „Culoare în mișcare” este un proiect care scoate în evideță importanța sportului în viața și în dezvoltarea echilibrată a unui copil, pentru care devine atât un mijloc de recreere, cât și de autoeducare, motivație și disciplină.

  Proiectul își propune crearea de condiții pentru copiii din mediile defavorizate, pentru a putea practica un sport în scop recreativ, pentru a crește participarea grupurilor vulnerabile la evenimente comunitare, pentru a diminua problemele de integrare socială și de încredere în forțele proprii ale copiilor din medii defavorizate, prin integrarea lor în activități sportive, prin promovarea sportului în combaterea riscului de marginalizare socială.

  În perioada iulie-octombrie, Parcul Gherăiești va găzdui, în fiecare weekend, numeroase activități sportive recreative, dar și sesiuni de informare în ceea ce privește educația pentru sănătate și impactul pe care sportul îl are asupra corpului, minții și emoțiilor umane. Alături de voluntari ai Asociației Bronx People, 256 copii vor deveni parte a unui mozaic de viață, energie și culoare, ce va îngloba sesiuni de informare, plimbări și întreceri cu biciclete, trotinete și skateboard-uri, jocuri de echipă cu mingi, întreceri sportive (alergare, sac), jocuri de perspicacitate și de creativitate în aer liber (șotron, jocurile copilăriei), sesiuni de storytelling, mimă, concurs de tip Treasure Hunt. Data estimativă de începere a sesiunilor este 23 iulie.

  La finalul proiectului, va fi deschisă o bază sportivă recreațională pentru copiii fără posibilități, spațiu deja pregătit de asociație alături de copiii de la Centrul Familial Maria Bronx.

  Proiect derulat de Asociația Bronx People și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

  Despre Asociația Bronx People

  Asociația BronxPeople este o organizație română non-guvernamentală, apolitică și non-profit, înregistrată în Bacău, România, în conformitate cu OG nr. 26/2000. Și-a început funcționarea în anul 2018, sub îndrumarea lui Zodian Daniel, având drept scop întărirea și dezvoltarea comunității băcăuane.  Asociația desfășoară, în prezent, numeroase proiecte în domeniul social, investind în copii și în tineri prin programe ce încurajează practicarea unui sport de performanță, responsabilitatea socială, implicarea activă în problemele comunitare.

  Despre Programul În stare de bine

  Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

  Despre Kaufland România

  Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

   

  Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

  Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

     PUBLICITATE